Gmail'a erişim sağlanamadı, Chrome tarayıcıları çöktü

Gmail'a erişim sağlanamadı, Chrome tarayıcıları çöktü

Gmail'de yaşanan problem neticesinde kullanıcılar kısa bir süre boyunca e-posta hesaplarına erişemedi. Tüm dünya genelinde yaşanan problemin yankıları, Twitter'da da sürdü.

Anlık olarak yaşanan erişim problemi bazı kullanıcılarda hemen geçmiş olsa da, genel problem hali yaklaşık 20-25 dakika kadar sürdü.

Problemin devam ettiği sürece gmail.com'un sayfa başlığı "502 (Server Error)!!1" olarak gözüktü ve kullanıcılar Google'ın 502 sunucu hatası mesajı ile karşılaştı.

Problemin bir diğer şaşırtıcı yanı ise sadece Gmail e-postalarına erişimin problemli olması değil, Google'ın internet tarayıcısı Chrome'a giriş yapmış bazı kullanıcıların da oturumların çökmüş olmasıydı. Benim de bizzat karşılaştığım bu problem, Chrome'a login olmuş durumda olan kullanıcıların başına geldi.

Gmail ile birlikte, Google Takvim, Google Drive ve Google Docs'a da erişimde sorunlar yaşandı ancak tüm bu problemler Google'ın hızlı müdahalesi ile son buldu.  Şu anda Gmail ve diğer Google servislerine erişim sorunsuz ve Chrome'daki çökme problemi de sona ermiş gözüküyor.

Güncelleme: Google, hizmetlerinin durumunu sergilediği panelde sitedeki sorunlara sebep olan kesintileri işaretledi ve yorumlarda bulundu. Kullanıcıların e-postalarında yer alan kesinti, Chrome tarayıcısının da gitmesi ile çok daha ciddi bir sorun halini yaramıştı ki, servislerin eski haline dönmesi ile birlikte Google'dan açıklama da gecikmedi.

Gmail, Google Drive, Takvim, Google Play ve Chrome tarayıcısını etkileyen problemin kimlik doğrulama sistemindeki bir arızdan kaynaklandığı düşünülüyor. Konu ile ilgili konuşan Google sözcüsü, kullanıcılardan özür dilerken, sorunun devam etmesi halinde Apps Status Dashboard'un takip edilmesi gerektiğini iletti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.