Spotify 5 milyonu ücretli, toplam 20 milyon kullanıcıya ulaştı

Spotify 5 milyonu ücretli, toplam 20 milyon kullanıcıya ulaştı

Artık müzik dünyasının en önemli firmalarından biri olarak kabul edilen Spotify, New York ve Londra’da eş zamanlı olarak düzenlenen iki etkinlikte platform ile ilgili son derece çarpıcı duyurularda bulundu.

Bunlardan ilki müzik servisinin toplam 20 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış olduğu. Bu kullanıcıların yüzde 25’i, yani 5 milyonu ise servisi ücretli olarak kullanıyor. Bu 5 milyon ücretli kullanıcının 1 milyonunu ise ABD’li kullanıcılar oluşturuyor.

Bu tür bir servis için yüzde 25 ücretli kullanıcıya sahip olması gerçekten de çok önemli bir oran ama Spotify’ın paylaştığı bilgiler bunlarla sınırlı değil…

Spotify’ın paylaştığı bilgiler servisin ne kadar hızlı büyüdüğünü de ortaya koyuyor. Toplam 5 milyona ulaşan ücretli kullanıcılara sadece bu yıl içerisinde eklenenlerin sayısı 1 milyonu buluyor. Bu hızlı artışta Spotify’ın kullanıcılarını reklam destekli, ücretsiz modelden ücretli modele taşımak için gösterdiği çabayı artırmış olmasının önemli etkisi olduğu kesin.

5 milyon ücretli kullanıcının oldukça ciddi bir gelire neden olduğuna şüphe yok. Fakat Spotify’ın kurucularından olan ve CEO’su Daniel Ek bu gelirlerin yüzde 70’nin hak sahiplerine dağıtıldığının açıkladı.

Bu ciddi oran sayesinde hak sahiplerine toplam yarım milyar dolar ödenmiş durumda. Ek, bunun yarısının yani 250 milyon dolarının son 9 ay içerisinde ödendiğini açıkladı. Bu da servisin hızlı büyümesinin diğer bir göstergesi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.