Avrupa'nın önde gelen oyun şirketlerinden King.com CEO'su ile konuştuk [LeWeb Paris]

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’ten TEB sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/leweb12 adresinden takip edebilirsiniz.

Avrupa'nın önde gelen online oyun şirketlerinden olan King.com, 2003 yılında kuruldu ve o günden bu yana oyunlarla uğraşıyorlar. Bu yüzden bu alanda oldukça büyük bir tecrübeleri var ve oyun alanındaki tecrübelerini sosyalleştirme aşamasında da oldukça önemli bir yol kat etmişler.

Londra, Stockhölm, Malta, Bükreş, Malmö, Hamburg ve San Francisco'da olmak üzere dünyanın 7 farklı şehrinde ofiste 140'tan fazla çalışanı bulunan King.com'un CEO'su Riccardo Zacconi ile sizler için konuştuk. King.com ile ilgili olarak kullanıcı bazında bazı verileri paylaşan Zacconi, aylık 60 milyon aktif kullanıcıya sahip olduklarını aktardı. Günlük aktif kullanıcı sayılarının ise 50 milyon olduğunu söyleyen CEO, verdiği bu istatistiklerle aktif kullanıcıların gün aşırı King.com aracılığıyla oyun oynadıkları bilgisini de vermiş oldu.

Türkiye'den 6 milyon oyuncu King.com'da

Röportajımızda yaptığı açıklamalarda ülkemizle ilgili rakamlara da değinen Riccardo Zacconi, Türkiye'den geniş bir kitleyi misafir ettiklerini sözlerine ekledi ve Türkiye'den yaklaşık 6 milyon kullanıcının çeşitli oyunlarını oynadıklarını aktardı.

Aslında bir oyun fabrikası olan ve sürekli olarak yeni oyunlar üreten King.com'un sosyal oyun alanında Amerika ve Avrupa'daki hızlı büyümesi ile ilgili bilgileri de aktaran Zacconi ile yaptığımız röportajın tamamını izleyebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.