Yahoo! OnTheAir'i satın aldı

Skype ve Google Hangouts'ın bir karışımı olarak nitelendirilebilecek OnTheAir, kullanıcılarının internetten video yayınlar yapmasına izin veren bir girişim. 2012'in ilk çeyreğinde hayata geçen Kaliforniya merkezli girişim, altyapısı ile herkesin kendi video ile canlı olarak yayın yapmasına ve izleyicilerle sohbet etmesine izin veriyor.

Şirketin şu anki CEO'su Josh Schwarzapel ve kurucu ortağı Daniel Hopkins tarafından ortaya çıkartılan OnTheAir servisini herhangi bir kitleye hitap etmek isteyen sıradan kullanıcılardan tutun, hayranlarıyla buluşmak isteyen sanatçılar veya ünlü insanlar aynı kalitede canlı yayın yapabiliyorlar.

Yahoo! CEO'su Marissa Mayer'in bugün Twitter hesabı üzerinden duyurması ile haberdar olduğumuz satın alma haberi ile birlikte, OnTheAir, Yahoo! tarafından satın alındı.

Yahoo'nun On The Air'i satın alması ciddi ve ses getiren bir yetenek satın alması olarak değerlendirebiliriz. Skype'ın güçlenmesi, Google'ın Hangouts ile yaptığı atağa karşılık olarak artık Yahoo'dan da bu alanda ciddi hamleler gelebileceğini tahmin ediyoruz.

OnTheAir ekibi kullanıcılarına verdiği satın alma haberinde, OnTheAir için deli gibi çalıştıklarını, bir ekip olma ruhunu yakaladıklarını da belirtmiş durumdalar. Böylece Yahoo, çok ciddi bir ürün yaratmış ekibi kendi saflarına katmış oldu. Bakalım Yahoo, görüntülü sohet alanında ne gibi yenilikler getirecek ve OnTheAir ekibi Yahoo'ya nasıl bir katma değer sağlayacak?

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.