Google+ 500 milyon üyeye ulaştı, gruplar açıldı, Snapseed Android'e geldi!

Google+ 500 milyon üyeye ulaştı, gruplar açıldı, Snapseed Android'e geldi!

Google, bir süredir sessizliğini koruduğu Google+ tarafında yeni özellikler ve yeni haberlerlerle geldi. Vic Gundotra'nın kaleme aldığı blog yazısı Google+'ın geleceği için önemli bilgiler içeriyor.

Hemen rakamlardan bahsedelim. Bir hayalet kasaba olup olmadığı tartışılan Google+'ın kullanıcı sayısı 500 milyona ulaşmış. Tabii Google'ın çift hesapları ayırıp ayırmadığını bilmiyoruz. Örneğin benim 2 Google+ hesabım var görünüyor ve ve Google Apps tarafında da tek tıkla yeni bir hesap açmış sayılabilirim.

Üye sayısını geçip aktif kullanıcıya baktığımızda ise Gundotra'nın verdiği rakam 235 milyon. Gundotra, Google etrafında dönen bu aktif kullanıcı tanımı için Google Play'de +1 işlemleri, Gmail'de görüntülü görüşme ve aramada arkadaşlarla bağlantı kurma gibi detaylar veriliyor. Google+ akışı için verilen aktif kullanıcı sayısı ise 135 milyon.

Google+ ilgi alanlarını gruplamaya başlıyor

Google+'da göreceğimiz yeni bir özellik olan Google+ Communities'i ilgi alanlarının gruplara indirgenmesi olarak özetleyebiliriz. Ancak bu sadece listelemeden ibaret değil, Google+ kullanıcıları çeşitli konular etrafında oluşturduğu gruplarda birbiriyle etkileşimde bulunup iletişim kurabiliyor. Bu gruplar fotoğraf, astronomi gibi sıradan gruplardan, komşularınız için kuracağınız bir gruba kadar özelleşebiliyor.

Ben kendi hesabımda henüz 'Communities' sekmesini göremedim ama sanırım önümüzdeki günlerde bu özelliği hepimiz görmüş olacağız.

Snapseed ücretsiz oldu ve Android'e geldi

Bu arada Vic Gundotra, Google+ için de önemli bir satın alma olan Nik Software'in Snapseed adlı fotoğraf düzenleme uygulamasına dair gelişmeler paylaştı. Google+ 400 milyon kullanıcıya ulaşırken Google'a katılan Snapseed App Store'da 4.99 dolara satılıyordu. Bu uygulama artık ücretsiz olarak sunuluyor ve bir kaç yenilik içeriyor.

Bir o kadar önemli bir haber de artık Snapseed'in Android kullanıcılarına da hitap etmesi. Snapseed'in Android uygulaması da yayında ve Google Play'den indirilebilir durumda. Böylece yeni adıyla Google+ Snapseed, Facebook'un Instagram silahına karşı platform eşitliğini sağlamış oluyor. Google, Snapseed için fotoğraf paylaşım sıralamasında yerel klasörden sonra Google+, eposta, Twitter ve Facebook sıralaması yapıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.