Paypal Başkanı: İnsanlar alışveriş yapmayı seviyor, ödeme yapmaktan nefret ediyor [LeWeb Paris]

Leweb Paris 2012'nin ikinci gününde bir zamanların girişimci ve yatırımcısı bugün ise Paypal'ın başkanlık koltuğunda oturan David Marcus sahne aldı.

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’ten TEB sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/leweb12 adresinden takip edebilirsiniz.

Leweb Paris 2012'nin ikinci gününde bir zamanların girişimci ve yatırımcısı bugün ise Paypal'ın başkanlık koltuğunda oturan David Marcus sahne aldı. Ebay/Paypal'ın satın aldığı Zong'un kurucusu olan Marcus girişimcilikten, ödeme sistemleri ve alışveriş deneyiminden bahsetti.

Loic Le Meur ile sohbet eden David Marcus, girişimcilikten 13 bin kişilik bir şirketin başkanlığına gelen tecrübeli bir kişi olarak soruları cevapladı. Marcus, Paypal'a geçtiğinde ilk olarak ürün tasarımı ve geliştirilmesine dikkat etmiş. Kullanıcılardan geri bildirim almaya ve ölçümlemeye önem veren Marcus, ürün ve hizmetlere bir müşteri bakışıyla yaklaşmış.

Son 4 yılda 70 kat büyüyen ve bugün 120 milyon üyeye ulaşan Paypal'ın ilk zamanlarda kullanıcıların ödeme tarafında yaşadıkları zaman kaybını azaltacak ciddi bir çözüm olarak pazara çıkmış ve bugün de Marcus'un ifade ettiğine göre Paypal fiziksel ödemelerde sıra bekleme olayıhnı bitirmeyi amaçlıyor.

Plastik kartlar ve cüzdanlar kaybolacak

Geçen yıl 12 milyar dolar hacminde işlem yapılan Paypal, Başkanı'na göre önümüzde 5 yıl içinde cüzdanlarımızı bir kenara bırakacağız. Gelecek yıl ABD'de, ardından Avrupa'da Paypal'ın dijital cüzdan uygulamasını göreceğiz ve zaman bu değişimi sağlayacak.

Dün tanıttığımız Paypal yeniliklerinin önemine değinen David Marcus, bir çok kanaldan öneme yapma imkanı sunduklarını ve mağazalara kullanıcıları hakkında bilgi toplama imkanı sunduklarına değiniyor. Marcus'a göre internet mağazaları her şeyi ölçebiliyor ama fiziksel mağazalarda hemen hiçbir kullanıcı bilgisi kalmıyor; kullanıcılar birer hayalet gibi girip çıkıyor.

Paypal Başkanı girişimciler de şunları söyledi;

Kullanıcılar mobilde 16 haneli kredi kartı numarasını girmek istemiyor. Müşteriler alışveriş yapmayı seviyor ama ödeme yapmayı sevmiyor. Yapılması gereken alışveriş tarafındaki kullanıcı deneyimini üst seviyeye çıkarmak. Nesnelerin interneti tarafında geliştirilecek tonlarca inovasyon var, park ödemeleri vb..

İstikrar girişimciler için her alanda önemlidir. Sonuçlara bakın. Büyük sorunları çözmeye çalışın. Ulaşmak istediğiniz yer ile olduğunuz yer arasındaki en kısa yolu bulun.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.