Paris'te, bulutların üzerinde bir panel [LeWeb Paris]

LeWeb'de ikinci gün başladı. Dün bütün gün süren konuşmaların ardından ikinci günde yine Loic Le Meur açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’ten TEB sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/leweb12 adresinden takip edebilirsiniz.

LeWeb'de ikinci gün başladı. Dün bütün gün süren konuşmaların ardından ikinci günde yine Loic Le Meur açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

İlk günden bazı verileri paylaşan, Loic #LeWeb etiketi ile Twitter'da 23.000 tweet atıldığını iletti. Aynı şekilde Türkiye'den de yoğun bir tweet akışının olduğu istatistiklerde, Türkiye ilk 10'a girmeyi başardı.

Yoğun bir katılımın gerçekleştiği LeWeb'de, konferans salonunda toplam 3.000 cihaz kablosuz ağ üzerinden internete bağlıydı ve tüm katılımcılar, 1.2 TB'lık trafik oluşturdu.

Günün ilk panelinde ise bulut bilişim konuşuldu. The Next Web'in Avrupa Editörü Robin Wauters'ın moderatör olarak yönettiği panelin katılımcıları da Dropbox, YouSendIt ve Amazon'un temsilcileriydi.

Dropbox'ın Mühendislik Başkan Yardımcısı Aditya Agarwal, Dropbox ile bazı bilgiler verdi.  Kasım ayının başında tam 100 milyon kullanıcıya ulaşan ve Dublin'de yeni bir ofis açmaya hazırlanan firma, Windows 8 uygulamasının da duyurusunu LeWeb'de yapmış oldu. Bu uygulama yeni bir arayüze sahip olacak ve Windows 8 ekosistemi için de oldukça önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Dropbox'ın her gün, 1 milyar dosya eşitlediğini paylaşan Agarwal, önemli olan insanların kullandığı araçlar olmadığını, asıl hedeflenmesi gereken noktanın kullanıcıların fotoğraflarını ya da müziklerine erişimini kolaylaştırılmasının olduğunun altını çizdi.

Bulut bilişime yatırım yapan ilk firmalardan olan Amazon'un CTO'su Werner Vogels ise büyük verinin (big data) önemine değindi. Vogels, geleceğin büyük veri biliminde olduğunu, bulut bilişim ile yüklenen verilerinin analiz edilmesinin önemli bir konu olduğunu açıkladı.

YouSendIt CEO'su Brad Garlinghouse ise moderatörden gelen hangi bölgelerde büyüme beklendiği ile ilgili soru üzerine bir özeleştiride bulundu. Her girişimin yaptığı gibi, bazı hatalar yaptıklarını itiraf eden CEO, sadece Amerika'da yer aldıkları ve sadece Amerikan Doları ile ödeme kabul ettiklerini ifade etti. Dropbox ise, Avrupa'da büyüme hedefleri olduğunu, Dublin ofisini de bu yüzden açacakları bilgisini verdi.

Görsel Kaynak: Frumatic Turkiye

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.