YouTube uygulaması için iPad desteği ve iPhone 5 güncellemesi geldi

YouTube uygulaması için iPad desteği ve iPhone 5 güncellemesi geldi

Google, bugün gerçekleştirdiği bir güncelleme ile birlikte artık iPhone 5'e uyumlu hale geldi. Bildiğiniz gibi iPhone 5'in önceki modeline göre daha uzun olması sebebiyle, bazı uygulamaların bu ekranda çalışması için güncellenmesi gerekiyordu. Ancak güncellemeler bununla sınırlı değil, yeni güncelleme ile birlikte VoiceOver ve AirPlay üzerinden stream video izleme desteği de geliyor.

Google çalışanı Horia Ciurdar'ın verdiği bilgilere göre ise YouTube videolarının toplamda yüzde 25'i mobil üzerinden izleniyor. Bu ciddi oran, YouTube'u mobil tarafa değer vermeye ve kullanıcı geribildirimlerini dikkate almaya itiyor.

Eylül ayında ortaya çıkan iOS 6'da YouTube'un ipini çeken Apple, bu konuda kullanıcılardan da tepki toplamıştı. Bunun üzerine Google'ın bu olası hamlesi zaten bekleniyordu.

Google, aynı zamanda ücretsiz uygulamasında görüntüleyeceği Google reklamları ile bu tarafta ciddi bir gelir modeli de elde etmiş olacak. Google'ın, YouTube'da olduğu gibi, iOS 6'da Apple tarafından çıkartılan Haritalar servisini de farklı bir uygulama olarak sunulması bekleniyor.

Gelen güncellemenin yanı sıra, YouTube'un iPad uygulaması da çıktı. Arayüz geliştirmeleri ile kendini iPad formatına uygun hale getiren YouTube'un iPad versiyonunu buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.