Kuponista: Fırsat, indirim ve kuponlar tek adreste

Kuponista: Fırsat, indirim ve kuponlar tek adreste

Grup alışveriş pazarının yükseliş döneminde indirim toplayıcı siteler de benzer bir ivme yakalamıştı. Zamanla her ikisinin de popüleritesi düştü ve iyi girişimler gelişerek ayakta kalmayı başardı. Bundan 2 yıl önce açılan Kuponista.com bu pazara yeni bir soluk getirmek niyetinde.

İngiltere'de çalışma hayatını sürdüren Deniz Turan'ın 2010'da ilk adımlarını attığı Kuponista, yazılım tarafında bir türlü aradığı gücü bulamamış. 2012 Mayıs ayına gelindiğinde ise yazılım tarafını gelir ortaklığı modeliyle üstlenen Adeel Farooq devreye girmiş ve Ağustos ayında Funda Şen'in de katılımıyla Kuponista.com çekirdek kadrosunu tamamlamış.

Yeni haliyle 19 Kasım'da açılan Kuponista'nın hem grup alışveriş fırsatlarını ve özel alışveriş indirimlerini hem de indirim kuponlarını takip edebileceğiniz kapsamlı bir yapısı var. Tüm bunların yanında da kullanıcılar arası etkileşim için bir sosyal ağ yapısı oluşturulmuş. İşin içine markalar da girince gelecek vaadeden bir mecra ortaya çıkmış.

Detaylı aramada sunulan filtreleme seçenekleriyle aradığınızı bulabileceğiniz gibi neler satın alabileceğiniz konusunda öne çıkanları da incelemeniz mümkün.

"İndirim kuponlarının geleceği var"

Şu anda sistem 228 web sitesi, 30 içerik sağlayıcı fırsat/e-ticaret ve özel alışveriş sitesi, 50 binden fazla ürün ve 76 adet indirim kuponu ile hizmet veriyor. Verilerin işlenmesi ve teknik detaylarda bazı eksikler olsa da, site sahiplerinden gelen özel indirim kuponu teklifleri de değerlendirilmeye başlanmış.

İndirim kuponu pazarının çok daha büyüyeceğine inanan Kuponista ekibi, önümüzdeki dönemde gelişmesini tamamlayarak - ki buna fiziksel mağaza indirimlerini siteye dahil etmek de var - 2013 yılında İngiltere'ye de adım atmak istiyor.

İndirimin ne olduğunu bilen Kuponista kurucularının bu yönde kullanıcılarına yardım heveslisi olduğunu söyleyebilirim. Zaten blog ve forum bölümleri de bunun bir göstergesi olarak kullanıcılara temas eden 2 önemli detay. Kuponista'nın bir kaç rakibi olsa da halen Türkiye'de indirimli alışveriş için arama yapma mantığı tam oturmadığı için geniş bir mücadele alanı var.

Kurucularınınn sermayeleri ve tanıdık gönüllülerin destekleriyle yoluna devam eden Kuponista'nın bu hızla gitmesi durumunda dikkat çeken bir girişim olabileceğini düşünüyorum.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.