Webrazzi’nin medya partneri olduğu LeWeb Paris’ten TEB sponsorluğunda paylaştığımız tüm haberleri, wbrz.in/leweb12 adresinden takip edebilirsiniz.
Canlı olarak yayınladığımız LeWeb Paris, ilk günün sabah saatlerinde sahnede yeni teknolojilerin istilasına uğradı.
LeWeb'in ilk günündeki ilk 3 sunumda akıllı termometre Nest, beyin sinyallerini algılayabilen kafa bandı Muse ve Mars'a giden uzay aracı Curiosity Mars anlatıldı.
Nest'in CEO'su Tony Fadell akıllı termometre Nest'i anlatırken, beyin sinyallerini algılayan kafa bandı Muse'u üreten InteraXon'ın CEO'su Ariel Garten LeWeb'in organizatörü Loic ile eğlenceli bir demo gerçekleştirdi. Demoda, Muse'ı kafasına takan Loic'in yazdığı e-posta, o an yaşadığı duygulara göre font haline büründü. Örneğin duygusal şeyler yazdığı esnada font italik ve büyük bir hal alırken, emir cümlelerinde font kalınlaştı.
Her ne kadar Nest ve Muse çok iyi cihazlar olsa da, bizlerin asıl ilgisini çeken Mars'a giden keşif aracı Curiosity Mars oldu. Bu oturumda konuşmacı, NASA'da CSE (Chief Software Engineer) pozisyonunda çalışan Benjamin Cichy idi. Benjamin Cichy, Curiosity'nin hikayesini izleyicilere aktardı ve keşif ve bağlantının ne kadar önemli olduğunu yaptığı sunumda vurguladı.
Mars'ı keşfetmek için görevlendirilen Curiosity aracının karşılaşabileceği tüm zorluklarla ilgili kafa yoran, simülasyon ve rüzgar tüneli testlerini yapan NASA ekibinin başarıya giden yolda pek çok kilometre taşını geride bırakması gerekiyordu. Bunun da sebebi Mars'a başarıyla iniş yapma ihtimalinin hali hazırda %33 olması, Curiosity'nin ise sadece tek bir şansı olmasıydı. Curiosity'nin güvenli ve çalışır bir şekilde Mars'a inebilmesi için tam 5 milyon satır kod yazıldı. Kulağa inanılmaz gerçekten de inanılmaz geliyor!
3 metre genişliğinde, 2 metrelik kollara sahip olan ve 6 tekerlekli araç aslında bilimkurgu filmlerinden görmeye alışkın olduğumuz cinsten ve şu ana kadar gezegenimizin dışına çıkan, en gelişmiş ve en komplike alet. Kızıl Gezegen Mars'a inişinden, Mars'ta yaşamın izini sürme görevine kadar karşılaşabileceği tüm problemlere karşı geliştirilmiş. Örneğin iniş esnasında daha yumuşak bir iniş sağlaması için paraşütün yanı sıra, jetpackler de geliştirilmiş. Aynı şekilde aracın bir yere sıkışması halinde, fırlatma jetpackleri de Curiosity'e dahil edilmiş.
Kısacası, LeWeb oldukça teknolojik bir açılış yapmış oldu.
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap