Doğuş Grubu'nun Güney Kore'li ortaklarıyla yeni e-ticaret hamlesi: Numaraonbir.com

Doğuş Grubu'nun Güney Kore'li ortaklarıyla yeni e-ticaret hamlesi: Numaraonbir.com

Haziran ayında Doğuş Grubu'nun Güney Kore'li SK Group'la gerçekleştirdiği stratejik ortaklık anlaşması sonrasında özellikle e-ticaret hedeflerine odaklı planları tamamen duyumlarımıza bağlı olarak sizlerle paylaşmıştık. Geçen süre zarfında Doğuş Grubu tarafında önemli gelişmeler yaşandı ve Doğuş Planet isminde yeni bir oluşum hayat buldu. Ortaklığın ilk meyvesi olan e-ticaret girişimi ise sektör kulislerinde kulaktan kulağa gezmeye başladı.

Şirkete yakın kaynaklarımızdan öğrendiğimize göre Doğuş Planet, B2C alanına odaklanan "Numara 11" ismindeki yeni girişimini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Numaraonbir.com adresinden yayın yapacağını anladığımız girişimi ilk günlerde GittiGidiyor modelini uygulayacak diye tahmin ediliyorduk. Bugün ulaştığımız kaynaklarımızdan öğrendiğimize göre C2C yerine B2C'yi yani firmalardan kişilere satışı hedefleyen girişim daha çok limango'nun kardeş sitesi Arabulvar.com  yapısında karşımıza çıkacak. Yine de kişisel fikrimi soracak olursanız Numara 11 halen B2C modeliyle de GittiGidiyor için sektörde bir rakip olacak.

Aldığımız duyumlara göre 80 kişilik bir ekibe ulaşan Doğuş Planet, Numara 11'i 2013 yılının başlarında piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Hatırlarsanız Haziran 2012'de konuyla ilgili yazdığımız haberde şu cümleye yer vermiştim:

SK Group bünyesinde yer alan Güney Kore’nin önde gelen e-ticaret daha doğrusu pazaryeri servislerinden 11st.co.kr‘nin yerel pazarda eBay Kore’nin sahip olduğu auction.co.kr ve gmarket.co.kr ile yaşadığı rekabet göz önüne alınacak olursa, kısa süre içinde Türkiye internet pazarında da taraflar ringe çıkmış olacaklar gibi gözüküyor. Ek bilgi olarak 11st.co.kr’nin Aralık 2011 rakamlarına göre 23 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunduğunu da paylaşmış olalım.

Yazının yukarıda paylaştığım bölümünde bahsettiğim 11st.co.kr aslında Türkiye'de yayına girecek olan "Numara 11" yani numaraonbir.com'a ismini veren girişim. Güney Kore'de eBay'le ciddi bir rekabeti olan sitenin Türkiye'de de önemli bütçelerle lansman yapacağı aldığımız diğer duyumlar arasında.

Şirkete yakın kaynaklarımızdan elde ettiğimiz bilgilerin arasında yazının başında gördüğünüz logo da bulunuyor. Şu an için şirket yetkilileri herhangi bir yorum yapmasa da, önümüzdeki günlerde detaylı bilgi alacağımızı tahmin ediyorum.

Elbette yeni bilgiler geldiğinde sizlerle paylaşıyor olacağız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.