GastroClub: İndirimli yemek ve etkinlik kulübü [50 ücretsiz üyelik]

GastroClub: İndirimli yemek ve etkinlik kulübü [50 ücretsiz üyelik]

Yeme-içme alanında sadakat kartı uygulamaları Türkiye'de de yavaş yavaş artıyor. GastroClub.com.tr indirimli (imtiyazlı) yeme-içme fırsatını daha geniş bir kapsamda sunuyor.

GastroClub, 8 aylık bir hazırlık sürecinin ardından bir buçuk ay önce hizmete giren yeni bir girişim. Reklam ve pazarlama sektöründe deneyimi olan Gizem Oral Kutman ve Elif Günday tarafından kurulmuş ve yurtdışındaki benzer uygulamalardan esinlenerek Türkiye'ye özel bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Konuyu bilmeyenler için özetleyecek olursak GastroClub, anlaşmalı restoranlar ve şarküterilerde  yüzde 10-25 arasında indirim kazanmanızı sağlayan bir girişim. Ancak Gastroclub'ın üyelerini indirimli yemeğe ulaştırma konusundaki azmi, şoför hizmeti ve paket servis seçeneklerini de beraberinde getiriyor.

GastroKart almak mantıklı mı?

Ortada bir üyelik ücreti (yıllık 120 TL) olunca doğal olarak gün sonunda kazançlı çıkıp çıkılmayacağı akla geliyor. GastroClub'ın bu soruya cevabı elbetteki olumlu. Ayda birkaç kere grup olarak dışarı çıkan (hesap ödemesinde tek bir GastroKart yeterli) kişiler ve kişi başı 40 TL civarında para harcayanların yıllık 1500 TL dolayında tasarruf edebileceği ifade ediliyor.

Kendi hesabını yapmak isteyenler için de bir hesaplama aracı da sunulmuş.

Şarküteri ve paket servis avantajı

Farklı üyelik imkanları ve şarküteri gibi daha genel ihtiyaçlara yönelik yerlerde indirim sunması GastroClub'ı avantajlı kılıyor. Diğer bir nokta ise bazı restoranların paket servis imkanı sunması. Bu iki özellik GastroClub'ın ulaşabileceği üye sayısını artırıyor. Diğer yemek kartlarıyla ödeme yapılması ise restoranların insiyatifinde.

Tüm gereksinimlerini 3. partiler şirketler üzerinden sağlayan girişim şu an yoluna 4 kişilik bir ekiple devam ediyor.

Pazar potansiyeli

Gizem Oral Kutman ve Elif Günday bu işin anavatanı ABD ve İngiltere'deki pazar hacmini 20 milyon kişiyle ifade ederken Türkiye'deki potansiyel pazarı 500 bin kişi olarak görüyor. Şu an 3 bin kadar üyesi olan GastroClub, ilk yıl sonunda 50 bin üyeye ulaşmayı hedefliyor. Bu da 6 milyon TL gibi bir ciroya denk düşüyor.

Üyelerini Gastronom olarak adlandıran girişim, şimdilik İstanbullulara hitap ediyor ama yakın gelecekte Ankara, İzmir ve yaz dönemi için Bodrum, Antalya ve Çeşme'ye açılmayı hedefliyor.

Webrazzi okuyucularına özel

İstanbul'daki 50 Webrazzi okuyucusu Twitter'da GastroClubTR ve Webrazzi hesaplarından bahsederek "Webrazzi'yle GastroClub'lıyım" yazdığı takdirde 50 ücretsiz GastroClub üyeliğinden birini kazanabilir. Web sitesinde üyelik için de "Webrazzi" kodunu kullanarak yüzde 50 indirimle GastroClub üyesi olmanız mümkün.

Son olarak bu pazardaki oyuncu sayısı artarken küçük bir şeyi de eklemem gerektiğini düşünüyorum. Bu iş modeli Groupon modeliyle benzerlikler taşıyor ve rekabet süreci iş modelinin genişlemesine ve şekil değiştirmesine neden olabilir. Diğer yandan fiziksel kart uygulamasının da mobil uygulamalara taşınması gereklilik arzediyor. Belki de iOS 6 ile gelen Passbook bu modelde bir şekilde kullanılabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.