Yatırımcılar Groupon CEO'sunun gelecek vizyonunu beğendi

Yatırımcılar Groupon CEO'sunun gelecek vizyonunu beğendi

Çok değil. Yaklaşık bir yıl önce grup alışverişinin ilk örneği olan Groupon, halka açıldı. O günden sonra borsada istediğini bulamayan şirketin hisseleri 20 dolardan yaklaşık 4 dolara kadar geriledi.

Durum böyle olunca öncelikli olarak Groupon CEO'su Andrew Mason'ın koltuğu da sallanmaya başladı. Ancak Andrew Mason deyim yerindeyse sazı eline aldı ve şirketin gelecekteki vizyonu hakkındaki yaptığı konuşmayla borsadaki yatırımcıları biraz da olsa tavlamayı başardı.

İlk olarak All Things Digital'e açıklamalar yapan Andrew Mason, Groupon'un CEO'luk görevine daha tecrübeli bir yöneticinin getirilmesi konusuna açıklık getirdi. Andrew Mason, yönetim kurulunda yeni bir CEO için tartışmaların sürdüğünü ifade ederek, "Yönetim kurulu üyelerinin, benim CEO'luk görevi için doğru adam olup, olmadığını tartışmaması garip olurdu. Yönetim olarak stratejilerimiz var ve bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Yönetim kurulu üyeleri de bunun farkında" şeklinde konuştu.

40 milyon aktif müşteriye ulaştı

Daha sonra Business Insider tarafından düzenlenen konferansta bir konuşma gerçekleştiren Andrew Mason, 40 milyon aktif müşteriye ulaştıklarını belirterek, Amazon'un izinden gittiklerini söyledi. Andrew Mason, başarı için iyi fırsatlara ve uluslararası pazarlara odaklandıklarını ifade ederek, başarı için yerel işletmelerin önemli bir rol oynadığını belirtti.

Andrew Mason'ın bu samimi açıklamaları yatırımcıları harekete geçirdi. Groupon hisseleri uzun zamandan beri hiç olmadığı kadar alım-satım hacmine ulaştı. Hisse başı 3.98 dolara kadar düşen şirketin hisseleri, yüzde 11.62 artışla 4.42 dolara kadar yükseldi. Bu artışla beraber şirketin piyasa değeri yaklaşık 2.9 milyar dolara yükselmiş oldu.

Hisse başı 25 dolardan 4 dolara kadar geriledi

Groupon 8 Şubat 2012 tarihi itibariyle hisse başı 25.82 dolarla en yüksek piyasa değerine ulaşmıştı. Ancak bu çıkış hızlı bir inişi beraberinde getirmişti. Şirketin hisseleri o tarihten sonra yüzde 82 civarında gerilemişti.

Groupon halka açıldığından beri kârlılık konusunda problem yaşayan bir şirket. Bu yüzden Groupon'un yatırımcılarını memnun ettiğini ifade etmek mümkün değil. Andrew Mason'ın açıklamaları geçici bir süre de olsa şirketin borsadaki yatırımcılarının yüreğine su serpmiş gibi görünüyor. 2012 yılı dördüncü çeyrek raporlarına bağlı olarak şirketin borsadaki geleceğinin şekilleneceğini düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.