Trendwatching 2013'ün en önemli 10 tüketici trendini açıkladı

Trendwatching 2013'ün en önemli 10 tüketici trendini açıkladı

Trend avcısı Trendwatching senenin sonuna yaklaşırken yıllık bir değerlendirme ile 2013'e hazırlık niteliğinde bir aylık rapor çıkardı. Rapor 2013'te öne çıkması beklenen 10 tüketici trendini konu alıyor.

Rapor özetinde anlatılan ve örneklenen 10 tüketici trendini kısaca paylaşalım;

1. Presumers & Custowners: Tüketiciler yeni ürün ve markaların fon arayışı ve (ön) tanıtım süreçlerinin parçası olabilmelerini sağlayan yöntemleri giderek daha çok benimseyecek.

2. Emerging: Dünyanın her yerindeki yeni gelişmekte olan markalar, dünyanın her yerindeki yeni gelişmekte olan orta sınıfların ihtiyaçlarını karşılayacak. Burada Peak Games örnekler arasında gösteriliyor.

3. Mobile Moments: 2013 yılı mikro-kolaylık, mini-deneyim ve dijital çerezlerin hakimiyetine sahne olacak.

4. New Life Inside: Ekolojik sürdürülebilirlik için geri dönüştürülebilir yani içinde yeni bir hayat barındıran ürün ve hizmetler öne çıkacak.

5. Appscriptions: Özellikle mobil uygulamalar hem hasta hem de sağlık çalışanları tarafında yeni bir yönelimin ve kazanımın kapısını açacak.

6. Celebration Nation: Gelişmekte olan ekonomiler ulusal kültürel miraslarını 'gururla' dış pazarlara ihraç edecek, hatta bunları gösteriş konusu yapacak.

7. Data Mining: Büyük veri pazarında şirketler verilerin kendilerine ait olmasını ve bunları en iyi şekilde kullanmayı talep edecek. Toplanan verileri proaktif olarak müşterilerinin davranışlarını geliştirmek ve/veya tasarruf etmek için kullanacak. Kısacası anlamlandırılmış veri peşinde koşulacak.

8. Again Made Here: Gelişmiş pazarlarda üretim bantları anavatanına geri dönecek. Bir araştırmaya göre "her beş Amerikalı tüketiciden dördü (%76) ürünlerin üzerindeki “Amerika’da Üretilmiştir” ibaresine dikkat ediyor ve bu ürünleri diğerlerine tercih etme olasılıkları daha yüksek."

9. Full Frontal: Şeffaflık ön planda olacak. Markalar saklayacak hiçbir şeyleri olmadığını proaktif bir şekilde göstermeye ve ispat etmeye başlayacak.

10. Demanding Brands: Markalar talepkar olacak, müşterilerinin de katkıda bulunmalarını isteyecek ve bu yolla en talepkâr müşterilerinin dahi güvenini kazanmaya çalışacak.

Trendwatching bu trendlerle beraber sadece tüketici trendleriyle ilgilendiğini açıklayarak trend takibinde esas meselenin 'uygulama' olduğunun altını çiziyor. Evet, mümkün olduğunca iyi uygulayın. Ama sadece ihtiyacınıza, işinize dönük olan trendleri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.