Bir Facebook beğenisi size kaça mal oluyor?

Bir Facebook beğenisi size kaça mal oluyor?

Sosyal medya reklamcılığı tartışmalarla büyürken verilere dayalı sonuçların değeri de giderek artıyor. Facebook reklam harcamalarının optimize edilmesi de sanırım bu yönde atılacak en önemli adımlardan biri.

Hubspot'un geliştirdiği valueofalike.com ile Facebook beğenilerinin size kaça mal olduğunu 6 soruya cevap vererek hesaplayabilirsiniz.

Online pazarlama konusunda farklı ihtiyaçlara tek noktadan yanıt veren ve bu alanda önde gelen bir girişim olan Hubspot'un geliştirdiği araç daha karlı harcama yapmanız için size yardımcı olabilir.

  • Facebook sayfanızı kaç kişi beğendi?
  • Her gün kaç kişi sayfanızı beğenmekten vazgeçiyor? (sayfanızdan ayrılıyor)
  • Facebook'ta günlük kaç gönderi paylaşıyorsunuz?
  • Gönderilerinizin ortalama tıklanma sayısı kaçtır?
  • Sitenizin geri dönüşüm (ziyaretlerin satışa dönüşme) oranı nedir?
  • Ortalama geri dönüşüm bedeliniz (bir ayda Facebook'a ayırdığınız tüm harcamalar/kazandığınız müşteri sayısı) nedir?

Bu sorulara paylaşılan açıklamaları/yönlendirmeleri takip ederek cevap verdiğinizde sonuca kolayca ulaşmış oluyorsunuz. Tabii Hubspot'un geliştirdiği formüle güvenip güvenmemek sizin elinizde. Dilerseniz kendi çalışmanızı yapabilirsiniz.

2010'daki bir araştırmada 1 Facebook beğinisinin 3.60 dolar, 2011'deki bir araştırmada bu değerin 1.07 dolar olduğunu göstermişti. Ekim 2012'deki bir araştırma ise bu bedelin daha geniş bir aralıkta değiştiğini göstermişti.

Sayfa etkileşimini artırmak için şu yazımıza bakmanızda fayda var. Dilerseniz yorumlarda kendi sonuçlarınızı paylaşabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.