iOS, iPhone 5 ile ABD pazarında yeniden lider

iOS, iPhone 5 ile ABD pazarında yeniden lider

Samsung ile Apple arasındaki akıllı telefon rekabeti bir yana, Apple mobil işletim sistemi konusunda da önemli bir sınav veriyor. iOS, küresel çapta Androidle olan yarışı kaybetse de, ABD'de yeniden zafer bayrağını dikti.

Kantar Worldpanel'in yaptığı araştırmaya göre Apple, özellikle iPhone 5'in pazara sunulmasından sonra işletim sistemi konusunda Android'in ufak farkla önüne geçerek ABD pazarında yeniden birinci oldu.

Kasım ayına kadar olan 12 haftalık dönemi kapsayan araştırma sonuçlarına göre iOS işletim sistemleri yüzde 48'lik paya sahip olurken, Android işletim sistemleriyse yüzde 46.7 ile ikinciliğe geriledi. Parantez içinde Android işletim sisteminin ABD pazarındaki payının önceki dönemlerde yüzde 63.3'e kadar çıktığını belirtelim.

Tabii bu pazar payları ABD için geçerli. İşin Avrupa boyutundaysa Apple'ın aynı başarıyı gösterdiğini ifade etmek güç. Almanya pazarındaki satılan akıllı telefonların yüzde 73.9'u, İspanya'da satılan telefonların ise yüzde 81.7'i Android işletim sistemi kullandığı araştırma sonucunda yer alan bilgiler arasında.

Avrupa genelinde Android önde

Avrupa geneline baktığımızdaysa Apple'ın Android karşısında çok da başarılı olmadığını söylemek mümkün. Araştırma sonucuna göre iOS'un pazar payı yüzde 21.2'de kalırken, Android işletim sistemleri pazarın üçte ikisine yakın pazar payıyla dikkat çekiyor.

Brezilya'da ise Android yüzde 56.7 ile yine birinci. İkincinin ise yüzde 31.5 ile Symbian olduğunu görüyoruz. Apple ise yüzde 0.4 pay ile sonuncu olarak Brezilya pazarında kendine yer buluyor.

Paylaşılan araştırma sonucuna göre Apple liderliğini sadece ABD pazarında ilan edebiliyor. Android ise ABD haricinde hemen hemen büyük pazarların hepsinde açık ara lider görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.