Kamerayla boyama uygulaması Eye Paint çocuklar için farklı bir seçenek sunuyor

Kamerayla boyama uygulaması Eye Paint çocuklar için farklı bir seçenek sunuyor

Çocukların akıllı telefon ve tablet bilgisayarlara olan ilgisi hızla artarken uygulama geliştiriciler, bu potansiyele yönelik projelerle uygulama mağazalarında yer alıyor. Ancak işin içinde çocuklar olunca uygulamaların eğitici olması da ön plana çıkıyor.

Curious Hat geliştirdiği Eye Paint serisiyle, çocuklara yönelik eğitici ve etkileşimli uygulamalarla dikkat çekiyor. Bir boyama defteri mantığına yakın olan Eye Paint, içeriklerin boya yerine fotoğraflarla renklendirilmesini sağlıyor. Böylece çocukların keşif duygusu ve yaratıcılığının ön plana çıktığını söyleyelim.

Uygulama renklendirme için akıllı cihazların kamerasını kullanıyor. Seçilen öğelerin içini renklendirebilmek için istenilen renge uygun fotoğraflar çekiliyor. Her bölgenin ayrı ayrı seçilebildiğini de belirtelim.

Örneğin çiçekleri, çimleri, bir mobilya parçasını veya bir hayvanın tüylerini renk paletiniz olarak kullanmak mümkün. Böylece özgün çalışmalar ortaya çıkarken, çocuklar yaratıcılıklarını konuşturuyor. Eye Paint'in nasıl kullanıldığını aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.

Cuious Hat şirketinin Kreatif Direktörü Nadia Andreini, uygulamanın çocukları çevrelerindeki dünyayı keşfetmek için cesaretlendirdiğini ve resimler oluşturmak için içlerinde gizli olan yaratıcılıklarını kullanmalarını sağladığını söylüyor.

Ünlü ressamlarla çalışılıyor

Eye Paint Animals'da, ünlü İtalyan ressamlardan biri olan Giorgio Cavazzano'nun 20 orijinal ve esprili çizimi bulunuyor. Eye Paint Halloween'de ise İtalyan ressam Francesco Chiacchio'nin çalışmalarının yer aldığı bilgisini de paylaşalım.

Eye Paint'in geliştiricisi Curious Hat'den de biraz bahsedelim. 2012 yılı Ocak ayında kurulan şirket, 3 ile 9 yaş aralığındaki çocuklara yönelik uygulamalar geliştiriyor. Şirketin şu anda uygulama mağazalarında 4 farklı oyunu bulunuyor.

  

iPhone ve iPad'ler için yayında

Eye Paint Animal ve Eye Paint Halloween, iPhone ve iPad'ler için yayında. Eye Paint Animal 0.99 dolar fiyata sahipken, Eye Paint Halloween ise ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Çocuklara yönelik uygulamaların sayısı mağazalarda hızla çoğalıyor. Bu noktada çocuklara yararlı olabilecek uygulamalar ön plana çıkıyor. Eye Paint serisini bu yüzden dolayı başarılı bulduğumuzu söyleyelim. Uygulama her ne kadar çocuklar için olsa bile inceleme sırasında eğlenceli bir şekilde uygulamayı kullandığımızı paylaşalım. :)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.