Amazon Pages ile ticaretin Facebook’u olmayı hedefliyor

Amazon Pages ile ticaretin Facebook’u olmayı hedefliyor

Bugün dijital pazarlamanın en önemli kanallarından biri sosyal medya ve sosyal medya pazarlamanın kalbinin attığı yer Facebook. Firmalar Facebook sayfaları üzerinden müşterileri ile buluşabiliyor ve sosyal ağ sitesinin sunduğu etkileşim özellikleri sayesinde etkili pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirebiliyorlar.

Peki ya buna benzer bir sistem doğrudan satış yapmak isteyen firmalar için de olsaydı? Amazon’un son duyurduğu özellik olan Amazon Pages yani Amazon Sayfalar tam olarak bunu sağlamayı hedefliyor. Böylece firmalara Amazon üzerinde özelleştirebilecekleri kendi sayfalarını oluşturmak ve doğrudan satış yapmanın önünü açmış oluyor.

Yani bir anlamda Amazon, ticaretin Facebook’u olmayı hedefliyor…

Amazon firmalara sayfalarını oluşturmak için 3 farklı tema sunuyor. Bu temalarda Facebook Zaman Tüneli ve Pinterest etkileri de göze çarpmıyor değil. Üstelik Amazon sayfalarında firmalara amazon.com/firma şeklinde özel bir URL de tahsis ediyor.

Amazon ayrıca firmaların site üzerinde veya diğer sosyal ağlarda kendi pazarlamalarını yapabilmeleri için Amazon Posts özelliğini de sunuyor. Diğer bir özellik ise Amazon üzerindeki sayfanızın ya da diğer bir deyişle mağazanıza dair istatistikleri görüntülemenizi sağlayacak Amazon Analytics aracı.

Amazon Analytics şu an için oldukça kısıtlı özelliklere sahip gibi görünüyor ama Amazon’un henüz yeni başladığını da unutmamak gerekli. Hem Analytics, hem de diğer yeni özellikler zaman içerisinde sosyal ticaret alanında önemli atılımlara yol açabilecek potansiyele sahip gibi görünüyor...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.