App Store'a gönderilen uygulama sayısı 1 milyona ulaştı

App Store'a gönderilen uygulama sayısı 1 milyona ulaştı

Uygulama tabanlı mobil işletim sistemi iOS ile yeni bir dönemin kapılarını açan Apple yeni bir kilometre taşına ulaştı. App Store'a gönderilen uygulama sayısı 1 milyona ulaştı.

Appsfire'ın Twitter'da paylaştığı ve TheNextWeb'in doğruladığı üzere Apple, App Store'a bugüne kadar gönderilen uygulama sayısında 1 milyonu yakaladı. Ve muhtemelen her dakika bu sayı artıyor..

Hemen altını çizelim, 1 milyon rakamı App Store'da yayınlanan değil, yayınlanmak üzere onaya gönderilen uygulamaların sayısını ifade ediyor ama Tim Cook Eylül ayında App Store'daki 700 bin uygulamanın yüzde 90'ının her ay indirildiğini söylemişt ve App Store'un dinamizmine dikkat çekmişti.

Apple'ın tasarım ve yazılım standartlarına bağlı kalarak uygulama kabul ettiğini ve bazı konularda ketum davrandığını düşünürsek geri çevrilen uygulama sayısının da kaydadeğer bir sayıda olduğunu tahmin edebiliriz. Tabii bu durum Apple'ın 1 milyon uygulama başvurusu almış olmaduğu gerçeğni değiştirmiyor.

Tim Cook, iPad Mini'nin tanıtıldığı etkinlikte de 275 bini iPad için olmak üzere 700 bin uygulama sayısına değinmiş ve şu ana kadar 35 milyar uygulamanın indirildiğini söylemişti. iOS'un en büyük rakibi Android tarafında ise Eylül ayında Play Store'da 675,000 uygulamanın bulunduğu ve 25 milyar indirmeye ulaşıldığı paylaşılmıştı.

Uygulama dünyasının mobil cihazların bilgisayar sayısını geçmesiyle daha da rağbet göreceği düşünülürse Apple'ın yeni bir kilometre taşına ulaşacağını şimdiden bekleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.