AdTrap: İnternet reklamlarının kökünü kazıyabilecek cihaz

AdTrap: İnternet reklamlarının kökünü kazıyabilecek cihaz

Başlık biraz sert gelebilir ama Adtrap'in yaptığı tam olarak bu. İnternetin reklamlardan uzak olduğu günleri arayan girişimciler, tarayıcı ve cihaz bağımsız bir 'reklam kapanı' (Adtrap'in anlamı bu) yapmak konusunda ciddi mesai harcamış ve iddia ettiklerine göre başarılı da olmuşlar.

San Francisco'da çeşitli startuplarda çalışmış tecrübeli girişimcilerin geliştirdiği Adtrap, modeminiz ile bilgisayarınız arasında bir filtre görevi görerek hemen her çeşit (istisnalar olabilir) reklamın önüne geçebiliyor. Linux tabanlı Adtrap geliştirmeye açık ve herhangi bir güvenlik tehdidi barındırmıyor. Herhangi bir kurulum vb. işlem gerektirmiyor. Tak ve kullan şeklinde işliyor. Kullanım videosunu aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz. 

İnternette kişisel bilgilerle evrilen reklamların önüne geçmek mümkün mü? Veya tüm reklamları engellemek internetin de sonu olur mu diye düşünülebilir ama Adtrap ekibi çeşitli internet cihazlarında da kullanılabilir bir sistem geliştirerek kendi cevaplarını vermiş oluyor.

Şu anda Kickstarter'da boy gösteren Adtrap, 150.00 dolarlık destek talebini yakalamak üzere. Piyasaya çıktığında 150 dolar olması planlanan AdTrap'e 99 dolara sahip olmak mümkün. Ürünü üretim safhasına taşıyan ekip gönderimleri Şubat 2013'te yapmayı planlıyor.

İnternetteki gelir kanalının yüzde 90 oranında reklamlara bağlı olduğunu düşünürsek Adtrap'in genele yayılması halinde bir internet devrimi olabilir. (Bunun bir hayal olacağı kabul etmek zor değil.)

Son olarak AdTrap'i kullanırken kontrolün sizde olacağını paylaşmadan geçmeyelim ve bir soruyla sözü size bırakalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.