Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu, Lütfi Kırdar'da düzenlendi

Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu, Lütfi Kırdar'da düzenlendi

Global Girişimcilik Haftası bünyesinde İstanbul'da gerçekleşen en büyük etkinlik kuşkusuz Geleceğin Gücü Girişimciler Forumu'ydu. Vodafone ana sponsorluğunda 15 Kasım'da (dün) gerçekleşen etkinlik; Hüsnü Özyeğin, Ali Sabancı, Alphan Manas ve Erol Aksoy gibi konuşmacılarıyla dikkat çekti.

1500'e yakın girişimci ve genç girişimci adayının bir araya geldiği etkinlikte, öğleden öncesi tamamen "Learn&Engage" oturumuyla geçti. Girişimcilerin belirli aralıkla değişmek kaydıyla her birinde ayrı ayrı konularda uzmanların bulunduğu masalarda oturduğu, aktif olarak dinlediği ve sorular sorduğu oturum; girişimciler tarafından oldukça beğeni topladı. Hukuk, insan kaynakları, yazılım, yatırım süreçleri, patent ve finans gibi konuların uzmanlarının girişimcilerle iç içe olduğu oturumda internet sektöründen de birçok tanıdık isim yer aldı.

Geleceğin Gücü GirişimcilerÖğle arasının ardından Erol Aksoy, Ali Sabancı ve Alphan Manas'ın konuşmacı oldukları, "Yeni Sektörlere İlk Adım" konulu bir oturum gerçekleşti. Ali Sabancı kendisine tamamen yabancı olan bir alanda, yaptığı satın alma ile bugünkü Pegasus Airlines markasını nasıl yarattığı konusunda önemli ipuçları verdi. 3 konuşmacının da en çok üzerinde durduğu konulardan birisi ekip kurmak oldu. Erol Aksoy'un ekip kurma konusunda girişimcilere verdiği tavsiye aynen şu şekildeydi: "Bildiğin bir sektöre işi bilmeyen adamlardan oluşan bir ekiple girebilirsin, ama bilmediğin bir sektöre girerken işi bilen adamlar şart."

Bu oturumun ardından sırada açılış konuşmaları vardı. İlk olarak Koton İcra Kurulu Başkanı Gülden Yılmaz, sonrasında da Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray söz aldı. Bu iki ismi takiben Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rıfat Hisarcıklıoğlu sahneye çıktı. "Türkiye'nin zenginliği toprağın altında değil, üzerinde" diye sözlerine başlayan Hisarcıklıoğlu, girişimciliğin adeta dünya üzerinde yeni bir trend haline geldiğinin altını çizdi. Türkiye'nin girişimcilik konusunda bugüne kadar dünya ortalamasının gerisinde kalmış olsa da ileriye dönük önemli bir potansiyel barındırdığını söyleyen Hisarcıklıoğlu, ayrıca şu an yüzde 6 olan kadın girişimci oranının muhakkak artması gerektiğini belirtti.

Açılış konuşmalarının ardından sahneyi ana konuşmacı Hüsnü Özyeğin devraldı. Ali Sabancı ve Serpil Timuray moderatörlüğünde gerçekleşen sohbet oturumunda Özyeğin, genç girişimci adaylarına geçmiş tecrübelerini aktardı. Etkinlik bu konuşma ve oturumların ardından ayrı bir salonda düzenlenen Uluslararası Gençlik Merkezi Açılışı ile son buldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.