Ingress: Google'ın yeni oyunu bilim kurgu filmlerini aratmıyor

Ingress: Google'ın yeni oyunu bilim kurgu filmlerini aratmıyor

Google Glass'ı geleceğin heyecan verici bir Google ürünü olarak bekliyorsanız Ingress'in ne olduğunu kesinlikle bilmeniz gerek. Zira Google'ın içindeki küçük bir ekip fiziksel ve çevrimiçi dünyayı birleştiren bir Android uygulamasıyla daha fazlasını sunmaya hazırlanıyor.

Şu an kapalı test sürecinde olan Ingress, World of Warcraft'ın gerçek dünyada oynanan bir şekli olarak tanımlanıyor. Fiziksel dünyayla ilişkili etkileşimlerle enerji kazandığınız oyun diğer insanların beynini ele geçirmeye çalışmak gibi başdöndürücü bir hikayeye sahip.

Google'ın özellikle Androidli cihaz sahipleri hakkında sahip olduğu bilgiler bu oyunu oldukça karmaşık hale getirebilir. Oyunda ya enerji toplayan Alimler ekibini ya da enerji için savaşan Direniş takımını seçiyorsunuz. Ardından diğer insanlarla aranızdaki rekabeti şekillendiren iç-dış dünya mücadelesine katılıyorsunuz.

Oyunu geliştiren Niantic Labs'in kurucusu John Hanke, Ingress'i "Telefonunuzla labirentteki bir fare gibisiniz ama bilgisayarınızın başına geçtiğinizde oyuna tepeden bakabiliyorsunuz diyor."

Aslında fiziksel-çevrimiçi dünya etkileşimini esas alan çeşitli oyunlar var ama Google'ın (daha önce Field Trip'i geliştiren ekiple) bu işe adım atması daha etkili bir iş ortaya konulacağını gösteriyor. Ingress'in 1 ya da 2 ay içinde kullanıcılarla buluşması planlanıyor.

İşte bir bilimkurgu filminin içinde olduğunuzu hissettirecek Ingress'in tanıtım filmi:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.