Projemefon'dan güzel örnekler doğuyor: Klibime Fon Lütfen

Projemefon'dan güzel örnekler doğuyor: Klibime Fon Lütfen

Bugüne kadar dünyada crowdsourcing denildiğinde akla ilk gelen servis Kickstarter'dan çeşitli projeleri sizlerle paylaştık. Bugün ise Kickstarter'ın Türkiye'deki karşılığı olan Projemefon'da gözümüze çarpan bir projeyi paylaşmak istiyorum.

Elçin ve Ece isimli iki müzisyen çekmek istedikleri kliplerine fon arıyorlar ve bunun için Projemefon üzerinde "Klibime Fon Lütfen" isimli bir proje başlatmışlar. Daha önce çeşitli yarışmalarda başarılar elde etmiş bu kişiler klipleri için 10.000 TL hedefliyorlar ve şimdiden 89 kişinin kartılımıyla 3.160 TL toplamışlar.

Ayrıca proje sayfalarında kullandıkları ve aşağıdaki paylaştığımız tanıtım videosunun çekimi için El Turco Digital, şarkılarının kaydı için ise Melodrome Müzik ikiliye destek olmuşlar. Şimdi geriye kliplerini çekmeleri kalmış...

İçimdeki bir ses projelerine fon bulmak için böylesine güzel bir ön hazırlık yapan ekibin, bundan sonrasını kolaylıkla aşacağını söylüyor. Bu sebeple de sizlerle her ne kadar bir internet projesi olmasa da ülkemizdeki crowdsourcing örneklerinin başarılı ilk temsilcilerinden olduğu için Klibime Fon Lütfen'i paylaşmak istedim. Aynı zamanda Projemefon'un da yoluna emin adımlarla devam ettiğini bu fırsatla hatırlamış olduk diye düşünüyorum.

Bu kadar konuştuktan sonra destek olmak isteyenlerin bu linkten Elçin ve Ece'nin klip çekimine fon sağlayabileceğini ve her destekçinin de klipte oynayacağını belirtmiş olayım. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.