Google'ın akıllı telefonu Nexus 4 bir saatte tükendi

Google'ın akıllı telefonu Nexus 4 bir saatte tükendi

Ekim ayında büyük bir atakla üç yeni akıllı cihaz birden pazara süreceğini açıklayan Google, ilk sınavdan başarıyla geçti. Şirketin kendi markasıyla piyasaya sürdüğü akıllı telefonu olan Nexus 4, satışa çıkmasının üzerinden bir saat bile geçmeden tükendi.

LG tarafından üretilen Nexus 4, ABD'deki Play Store aracılığıyla sabah saatlerinde satışa sunuldu. Yoğun talep gören Nexus 4 yok sattı ve bir saat içinde tükendi. Raflarda tükenen cihazın, mobil operatörlerin kontratlı kampanyalarıyla beraber satışının devam ettiğini de belirtelim.

Google'dan satış rakamlarıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmazken, Nexus 4'ün yeniden satışa sunulması durumda kullanıcıların e-postayla bilgilendirileceği açıklandı.

Bir iPhone 5'e iki Nexus 4 alınabiliyor

Kontratsız olarak satılan Nexus 4'ün 8 GB'lık modeli 299 dolar, 16 GB'lık modeliyse 349 dolarlık fiyat etiketine sahip. Akıllı telefon deyince ilk akla gelen cihaz iPhone 5 oluyor. Kontratsız olarak 699 dolara satılan bir iPhone 5 fiyatına neredeyse iki tane Nexus 4 almanın mümkün olduğunu da söyleyelim.

Google, Nexus 4'ü henüz Türkiye pazarına sunmuş durumda değil. Hangi tarihte Türkiye pazarına gireceği konusunda da elimizde herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Üst segmentte bir akıllı telefon olarak Nexus 4'ün, özellikle fiyatıyla Türkiye'deki kullanıcıların dikkatini çekecek bir cihaz olabilir. Türkiye'deki tüketici potansiyelini de düşündüğümüzde Google'ın Nexus serisini resmi olarak Türkiye'ye getirmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.