Google’dan 3 yeni Nexus

Google merakla beklenen yeni nesil Nexus cihazlarını resmen tanıttı. 3 farklı boyutta sunulan yeni Nexus’lar ile ilgili hemen hemen tüm bilgiler Google’ın resmi blog’undaki yazıda yer alıyor. Fakat cihazların detaylarına geçmeden önce ilk dikkat çeken konu, Google’ın markası ile sunulan ve Google tarafından tasarlanan cihazların, arama devinin 12,5 milyar dolar ödeyerek sahip olduğu Motorola tarafından değil, LG tarafından geliştirilmiş olması.

Cihazlara yakından bakacak olursak Nexus 4, Nexus 7 ve Nexus 10 Google’ın mobil işletim sisteminin en yeni sürümü olan Android 4.2 Jelly Bean’i kullanıyorlar. Nexus 4 Google’ın 4.7 inçlik akıllı telefonu. Nexus 7, son zamanlarda iPad Mini ile iyice hareketlenen 7 inçlik tablet pazarındaki alternatifi. Nexus 10 ise 10 inçlik tablet pazarındaki tüketicileri cezp etmeyi hedefliyor.

Dört çekirdekli işlemciye sahip Nexus 4, 8GB ve 16GB’lık iki model ile piyasaya sürülecek. ABD satış fiyatları ise 299 dolar ve 349 dolar olarak belirlenmiş. Cihaz ilk olarak ABD, İngiltere, Avustralya, Fransa, Almanya, İspanya ve Kanada’da satışa sunulacak. Diğer ülkelerde ne zaman satışta olacağına dair henüz bir bilgi yok.

Nexus 7’nin WiFi modeli ise ABD’de 199 dolara satılacak 16GB ve 249 dolara satılacak 32GB’lık modeli ile piyasaya çıkıyor. Nexus 4 ile aynı ülkelerde satışa başlanacak olan Nexus 7’nin mobil data özelliğine sahip 32GB’lık modelinin fiyatı ise 299 dolar olarak belirlenmiş.

Nexus 10’un en önemli özelliği ise 2560x1600 çözünülürlüğe sahip ekranı. 16GB’lık modelinin fiyatı 399 dolar, 32GB’lık modeli ise fiyatı 499 dolar olarak belirlenmiş. Nexus 10, diğer cihazlarla aynı ülkelerin yanı sıra Japonya’da da satışa sunulacak.

Tüm cihazların resmi piyasaya çıkış tarihi 13 Kasım 2012 olarak duyuruldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.