Android 2013'te iPad'i devirecek mi?

IDC'nin Mart ayındaki, Gartner'ın Nisan ayındaki pazar tahminlerini hatırlayanlar halen çevresine iPad'in 2015'te veya 2016'da da pazara hakim olacağından bahsediyor olabilir. Elbette bu tahminlerin dayandığı güçlü noktaları var ama yeni bir tahmin iPad'in 2013'te liderlik koltuğunu devredeceğinden bahsediyor.

Gartner'ın verilerine göre 2010′da pazarın yüzde 83.9′una sahip olan iPad, 2011'de yüzde 68.7 pazar payına geriledi ve 2015′te ise iPad’in pazar payı yaklaşık yüzde 50'ye düşecekti. IDC ise Android'in 2016'da baskın çıkacağını paylaşmıştı.

Finvista Advisors'da satın alma birleşmelerden sorumlu analist Sameer Singh'e göre ise iPad'in liderlikten düşmesi için 8 aydan az bir zaman var.

Singh, iPad'in 2013'ün ilk yarısında pazar hakimiyetini Android'e kaptıracağını paylaşıyor. iPad Mini söylentilerinin diğer iPad satışlarına etkisini değerlendiren analist, iPad sevkiyatının 2012'deki sert düşüşüyle Android tabletlerle aynı seviyeye geldiğine dikkat çekiyor.

iPad Mini'nin 3 günde 3 milyonluk sayısına ulaştığını biliyoruz ama Singh biraz detaya iniyor. Samsung, Amazon ve Asus'un Android satışında yükselmesi Singh'in tahminine göre iPad'in 2013 ortalarında pazar lideri olacağını tahmin ediyor.

Önümüzdeki çeyrekler ne getirir bilmiyoruz ama rekabetin her geçen gün daha da kızıştığını açıkça görebiliyoruz. Sameer Singh düşük satışlar nedeniyle Windows 8'i hesaba katmasa da, bence Microsoft'un sürpriz şansı var.

Belki önümüzdeki dönemde almayı düşündüğünüz tableti paylaşırsanız biz de kabaca eğilimin hangi tarafa kaydığını bulunabiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.