Windows Bölüm Başkanı Steven Sinofsky istifa etti

Windows Bölüm Başkanı Steven Sinofsky istifa etti

Son dönemde  Windows 8 ile gaza basan Microsoft'un, çok önemli bir yöneticisiyle yolları ayrılıyor. Windows 8 işletim sistemi ve Surface tablet bilgisayar üzerinde yoğun emeği bulunan Windows ve Windows Live Bölümü Başkanı Steven Sinofsky, yaptığı açıklamayla görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Yazılı açıklama yapan Steven Sinofsky, istifa nedenini açıklamazken Microsoft'ta çalışmaktan dolayı minettar olduğunu söylemekle yetindi. Microsoft CEO'su Steve Ballmer ise Sinosfky ile yıllarca çalışmış olmaktan mutluluk duyduğunu ve yaptığı katkılardan dolayı kendisine teşekkür ettiğini söyledi.

Microsoft'un Surface tabletle cihaz üretimi hamlesi yapması istifa eden yöneticiyi etkilemişti ve  Steven Sinofsky, Surface tablet bilgisayarın üretiminin hemen hemen her aşamasında görev almıştı.

23 yıldan beri Microsoft'ta çalışıyordu

Steven Sinofsky, Microsoft'un en eski çalışanlarından biri. Şirkete 23 yıl önce adım atan Steven Sinofsky, ilk olarak Bill Gates’in teknik danışmanı olarak göreve başlamıştı. Ancak şirkette hızla yükselen  Steven Sinofsky, uzun yıllardan beri Windows ve Windows Live Başkanı olarak görev yapıyordu.

Microsoft'taki bu üst düzey yönetici değişikliğinden sonra Windows Bölüm Başkanlığı koltuğuna Julie Larson-Green getirildi. Bunun yanı sıra Microsoft'un finansal müdür ve pazarlama müdürü olan bilinen Tami Reller'in ise Windows’un iş faaliyetleri görevini yürütmesi bekleniyor.

İşin aslına bakacak olursak son dönemlerde teknoloji şirketlerinde özellikle üst düzey yöneticiler birbiri ardına görevlerinden istifa ediyor. Geçen haftalarda Apple'da da benzer durum yaşanmıştı ve  iOS Yazılım Müdürü Scott Forstall görevinden istifa etmişti.

ABD'li teknoloji şirketleri her ne kadar ürünlerle kıyasıya rekabet etse de, söz konusu şirketlerde kilit rolde olan üst düzey yöneticiler istifa ediyor. Bu isimler, şirketlerin gelecekte üreteceği ürünleri ve geliştireceği yazılımları direkt olarak etkileyecektir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.