LastOda son dakika otel fırsatlarını mobilden sunuyor

LastOda son dakika otel fırsatlarını mobilden sunuyor

2013'e yaklaştığımız şu günlerde mobil platformlarda servis bazlı ürünlerin sayısı hızla artıyor. Mobil servis alanında bugün hayata geçen bir girişimi, LastOda'yı tanıtmak istiyoruz.

Mobil platformlar üzerinden otel odası satışına odaklanan LastOda, adından da anlaşılabileceği gibi son dakikada gerçekleşen fırsatlara odaklanıyor. Bunun için kendi otel veritabanını oluşturan platformda, her gün farklı bölgelerden maksimum dört otel için oda satışı yapılıyor.

Şu anda İstanbul, Bursa ve İzmir olmak üzere üç farklı şehirdeki kullanıcılara hizmet veren LastOda'da, üye oteller sisteme hazırladıkları teklifi koyuyor. Teklif sunan bu oteller, LastOda ekibi tarafından inceleniyor. Belirlenen kriterlere uygun teklifler yer alıyorsa ilan yayınlanıyor.

3 farklı şehirde kullanılıyor

LastOda uygulaması listelediği otelleri şehir bazında kategorilendiriyor. Ancak her şehrin altında farklı bölgeler yer alıyor. Örneğin, İstanbul'da 'Tarihi Yarımada' ve 'Anadolu Yakası' gibi alt kategoriler bulunuyor. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu bölgelerde günlük dört farklı otel yer alıyor.

LastOda’nın kurucusu Burak Balkaya'dan aldığımız bilgilere göre çiçeği burnunda bir girişim olan LastOda'nın şu anda mevcut üye otel sayısı 90. Hedef, 2013 yılı Haziran ayı itibariyle Türkiye'de 250 adet üye otel ve 150 bin son kullanıcıya ulaşmak. Daha uzun vadedeyse her girişimcinin hayali olan yurt dışına açılma planı girişimin kurucusunun hedefleri arasında.

  

Burak Balkaya, Türkiye’deki seyahat sektöründe gördüğü bir eksiği tamamlamak için yola çıktığını belirterek sözlerine şu şekilde devam ediyor: "Sık seyahat eden kişilerin son dakika konaklama ihtiyaçlarına odaklandık. Bu ihtiyaca yönelik olarak az sayıda, nitelikli oteli, mobil cihaz sahiplerine ekonomik fiyatlarla sunarak, otellerini hızlıca seçebilmelerine ve odalarını tutabilmelerine imkan sağlamış olduk” diyor.

iPhone uygulaması yayınlandı, Android yolda

LastOdaher ne kadar niş bir alana odaklanmamış olmasa da, hizmet kategorisinde yer alan bir girişimi mobil alana taşıyor. Kullanıcıların istediği yerden, istediği anda indirimli otel bilgilerine ulaşmasını ve satın almasını sağlayan girişim, mobil eğilime bağlı olarak büyüyecektir. Bu yüzden şimdi olmasa da gelecekte LastOda'nın ivme kazanarak kullanıcı sayısını artıracağını düşünüyoruz.

Şu anda sadece iPhone'lar için App Store'daki yerini almış durumda. Ancak Andræoid kullanıcıları için ise Google Play'de LastOda uygulamasının yayınlanacağını paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.