Ajans fikriyle kurulan DahaBaşka mobil uygulamalarla yola devam ediyor

Ajans fikriyle kurulan DahaBaşka mobil uygulamalarla yola devam ediyor

Beğendiğimiz girişimleri genelde tek bir yazıda ele alıp inceliyoruz. Ancak bu sefer, tek bir uygulama yerine uygulama geliştiren bir ajansı kaleme alarak paylaşacağız.

DahaBaşka adındaki dijital ajans üç arkadaşın kurduğu bir girişim. Ali Altıparmak, Salih Seçkin Sevinç ve Serdar Gençer tarafından kurulan DahaBaşka, iki buçuk sene önce kapılarını açarak kurumlar için sosyal ağ projeleriyle sektöre giriş yapmış. Bu süreçte DahaBaşka'nın Türkiye'nin önde gelen şirketlerine projeler geliştirdiğini belirtelim.

Ancak ajans fikriyle yola çıkan DahaBaşka kurucularının aklında kendi mobil uygulamalarını geliştirmek varmış. Bir buçuk yıl sonra yani 2012 başında kendi mobil uygulamalarını geliştirme fikrini hayata geçiren şirket, şu ana kadar üç tane ücretli uygulamayı kullanıcılara sundu.

Şu ana kadar 3 uygulama geliştirildi

Bunlardan ilki Resume/CV Maker oldu. 2012 yılı Nisan ayında yayınlanan uygulama, kullanıcıların hızlı bir şekilde CV ve özgeçmiş hazırlamalarını sağlıyor. Resume/CV Maker, Ekim ayı içerisinde 100 bin kez indirilerek dikkatleri üzerine çekiyor. Parantez içinde Resume/CV Maker uygulamasının Türkçe sürümü olan CV Hazırla da bulunuyor. Şu anda hem iPhone'lar hem de iPad'ler için yayında olan uygulamayı buradan indirebilirsiniz.

Resume/CV maker uygulaması iki günde 100 bin kez indirildi

DahaBaşka'nın yayınladığı ikinci mobil uygulamaysa Text Here oldu. Metin yazılabilen bir fotoğraf uygulaması olan Text Here'de indirilme sayısı olarak başarılı uygulamalar arasında. Haziran ayında uygulama mağazasındaki yerini alan uygulama şu ana kadar 160 bin civarında indirilme rakamına ulaştığını görüyoruz. Kuruculardan aldığımız bilgilere göre Text Here, Fransa başta olmak üzere birçok ülkede fotoğraf uygulamaları kategorisinde iki hafta boyunca birinci sırada kalmış.

Şirketin son olarak yayınladığı uygulamaysa Bindle. Geçen ay kullanıcılara sunulan uygulama, fotoğrafları bir araya getirip bir portfolyo haline getiren bir uygulama. Uygulamayla katalog veya çizgi roman gibi PDF çıktıları almak mümkün. Ancak uygulama şu anda test ediliyor. Kuruculardan aldığımız bilgilere göre Bindle için geri bildirimler alınarak geliştirilmeye devam ediyor.

2013 yılında Android uygulamaları geliyor

Gelelim DahaBaşka'nın gelecekteki planlarına. Kuruculardan aldığımız bilgilere göre sene sonuna kadar bir tane daha iOS uygulaması daha yayınlanacak. Ancak yayınlanacak yeni uygulamanın eğitici ve bilgilendirici bir uygulama olacağını söyleyelim. Öte yandan şirket, oyun kategorisinde 'Art Race' adından yeri bir uygulama geliştirmeyi planlıyor. Şirketin uzun vadedeki planlarıysa 2013 yılında toplamda dört uygulamayı Android platformuna taşımak.

DahaBaşka bir şirkette çalışan ve daha sonra kendi şirketlerini kurarak, başarılı bulduğumuz üç arkadaşın kurduğu bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Gelecekte yayınlanacak DahaBaşka uygulamalarını paylaşmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.