YeniYeti: Yeni nesil sosyal eğitim platformu

YeniYeti: Yeni nesil sosyal eğitim platformu

Eğitim kategorisinin, hem internet kullanıcıları hem de girişimciler tarafından yoğun ilgi gördüğünü sık sık paylaşıyoruz. Daha önce de bu kategoride yer alan girişimleri incelemiştik.

Şimdi paylaşacağımız YeniYeti de eğitim kategorisinde yer alan bir girişim. 'Yeni Nesil Sosyal Eğitim Platformu' mottosuyla yolan çıkan site, internet üzerinden bir sınıf oluşturarak, kullanıcılara fiziksel olarak eğitim imkanı sunuyor. 28 Eylül'de beta sürümle açılan YeniYeti; Burak Özdemir, Çağrı Yurtseven, Deniz Utku Aktürk ve Fevzi Güngör tarafından kuruldu.

YeniYeti, temel olarak bir konuda uzman olan ve ders vermek isteyen insanlarla, konuyla ilgili dersleri almak isteyen kullanıcıları bir araya getiriyor. Dersler sitede online olarak organize ediliyor ve anlaşılan yerde gerçekleşiyor. Örneğin bir kokteyl dersi barda veya otomobil park etme dersi sokakta gerçekleştirilebiliyor.

3 saati aşmayan derslere yer veriliyor

Ancak YeniYeti kurucuları, sitede yer alacak dersler konusunda seçici davranıyor. '3 saati aşmayan tek seferlik ders' konsepti belirlenen YeniYeti'de, 'hap bilgi' ve 'workshop'lar yer alıyor. Durum böyle olunca çok fazla para ve zaman harcanan uzun dönemli kurslardan farklı bir seçenek kullanıcılara sunuluyor.

YeniYeti'de bir dersin oluşturabilmesi için ders vermek isteyen kişiler, sitede dersini oluşturuyor. Oluşturulan ders girişim ekibi tarafından inceleniyor ve satışa sunuluyor. Ders içerikleri, kişi sayısı ve kişi başı fiyat dersi verecek eğitmen tarafından belirleniyor. YeniYeti derslerini almak isteyen kullanıcılarsa siteye üye olarak seçtikleri dersi satın alarak katılım sağlayabiliyor.

Girişimin iş modeli şu anda komisyonlar üzerinden gerçekleşiyor. Kuruculardan aldığımız bilgilere göre YeniYeti, satılan dersler üzerinden yüzde 30 komisyon alıyor. YeniYeti'nin kurucuları gelecekte sponsorluk ve reklam üzerine yeni gelir modellerini hayata geçirmeyi planlıyor.

Eğitim kategorisinde yer alan girişimlere baktığımızda YeniYeti'nin, niş bir alana girdiğini söyleyelim. Bu kategoride Türkiye'de birçok girişim bulunuyor. Hatta ücretli video eğitim sitelerinin sayısı giderek artmakta. Ancak eğitimi yerinde veren girişimlerin sayısının çok fazla olduğunu söyleyemeyiz.

YeniYeti'ye benzer girişimlere küresel çapta baktığımızda ABD'deki Skillshare.com ön plana çıkıyor. Öte yandan bu kategoride yer alan girişimler,  Şili, Singapur, Yeni Zelanda, Fransa ve İsviçre gibi ülkelerde de yer alıyor.

İzmir ve Ankara'da projeye dahil olacak

Girişim kurucularını gelecekteki projelerine baktığımızda, sitedeki eğitmen sayısını ve ders çeşitliliğini artırarak, kullanıcılara zengin bir içerik sunmak bulunuyor. Ayrıca dersler şu anda İstanbul ile sınırlı. Kurucuların gelecekteki planları arasında İzmir ve Ankara'yı YeniYeti'ye katmak bulunuyor.

YeniYeti'yi eğitim kategorisinde bulunan ve farklı bir alana yoğunlaşmış bir girişim olarak görüyoruz. Özellikle videolar yerine, yerinde görerek ders almak isteyen kullanıcıların tercih edeceği bir model olacaktır. Girişimin daha yeni hayata geçmesi ve buna bağlı olarak ders saysının sınırlı olması şu an için projenin hızla büyümesini engelleyecek noktalar arasında. Ancak girişimin kullanıcılarla buluşmasını üzerinden sadece bir buçuk ay geçtiğini de unutmamak gerekiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.