Opinsy kapılarını açtı ve fikir havuzu dolmaya başladı

Opinsy kapılarını açtı ve fikir havuzu dolmaya başladı

Sizinle Ağustos ayında paylaştığımız çevrimiçi fikir paylaşım havuzu Opinsy.com bir süre önce kapılarını tüm kullanıcılara açmıştı. Kapalı test sürecine Türkiye'den de okuyucularımızın dahil olması Opinsy'nin kurucusu Ankur Shah'dan yeni haberler almamızı sağladı.

Hatırlatmak gerekirse Opinsy, kullanıcıların belli fikirler/sorular etrafında fikir paylaşımında bulunduğu bir sosyal ağ. Twitter'da tüm bilgiler dağınık şekilde akarken anlık reaksiyonları görebiliyoruz ama Opinsy fikir paylaşımlarını kümelendirerek kalıcı kaynaklar oluşturmak istiyor.

Kısacası Opinsy, Youtube gibi toplayıcı ve güçlü bir ağ olmak üzere yola çıkmış ve genele açıldıktan 3 hafta sonra 130 ülkede kullanılan, ziyaretçi başına ortalama yaklaşık 5 dakika geçirilen bir ağ olmayı başarmış. Ankur Shah, kullanıcıların yüzde 10'unun sitede günde 10 dakikanın üzerinde, yaklaşık yüzde 5'inin de 30 dakikanın üzerinde vakit geçirdiğini söylüyor.

Shah, Opinsy'de geçirilen ortalama sürenin Google+ veya MySpace'in yaklaşık 2 katı olduğunu ifade ediyo ki bu fikir paylaşımı esasında önemli süre olarak kabul edilebilir. Zira sitede kullanıcılar arası mesajlaşma fotoğraf paylaşımı vb. etkileşimler bulunmuyor. Sorular evet/hayır tarzında iki seçenekli olsa da yorum paylaşanlar da oluyor. Bunun için 'en çok konuşulanlar'a bakmanız yeterli.

Opinsy'de Türkiye başlıkları

Ana hedefi kullanıcıların fikir paylaşımına katılması olan Opinsy'de şimdiye kadar paylaşılan fikir sayısı 1.600'ü geçmiş. Shah bu gidişattan memnun görünüyor ve Türkiye'yi ilgilendiren paylaşımlara dikkat çekiyor. Bunlardan birinde Hagi ve Messi'nin futbol yeteneklerini kıyaslanırken diğerinde Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliği üzerine konuşmalar geçiyor.

Opinsy, Türkçe hizmet vermese de küresel anlamda Türkiye hakkında da akıldaki fikirlerin bir havuzda birikmesini sağlıyor.

Kişisel görüşümü soracak olursanız Opinsy'nin Quora tadında ama bir noknaya gidebileceğini düşünüyorum ama içerdeki kullanıcı sayısı buna yeterli olur mu emin değilim. Zira Twitter ve Facebook'ta gibi bir ortamda çok daha fazla kişisel fikir paylaşılıyor ve Opinsy'nin bir şekilde bunları analiz etmesi güçlü bir görüş alma platformu olmasının yolunu açabilir.

Diğer bir konu da profillerin gerçek sahipleriyle doğru şekilde bağdaşması ki Quora bu konuda da Opinsy'ye örnek olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.