Samsung Galaxy S III üçüncü çeyreği lider kapattı

Samsung Galaxy S III üçüncü çeyreği lider kapattı

Akıllı telefon satışları hakkındaki rakamlar elimize geçtikçe paylaşmaya çalışıyoruz. Son rakamlara göre Samsung'un amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S III, 2012 yılının üçüncü çeyreğinde en çok satılan akıllı telefon modeli olduğunu gösteriyor.

Strategy Analytics'in paylaştığı rakamlara göre yılın üçüncü çeyreğinde Samsung Galaxy S III toplamda 18 milyon adetlik satış rakamına ulaştı. Galaxy S III'e en yakın cihaz Apple'ın iPhone 4S'i ise 16.2 milyon adet satılmış durumda.

Bu rakamlara göre Galaxy S III'ün, 168.7 milyon adet akıllı telefon satılan pazardan yüzde 10.7'lik pay aldığını görüyoruz. iPhone 4S'in pazar payıysa yüzde 9.7'de kalmış oluyor. Samsung Galaxy S III böylece üçüncü çeyrek içinde dünyanın en fazla satan akıllı telefon modeli oluyor.

iPhone 5 on günde 6 milyon sattı

Apple'ın son akıllı telefonu iPhone 5 ise listede 6 milyon satış rakamıyla bulunuyor. Ancak iPhone 5'in üçüncü çeyreğin son döneminden yani 21 Eylül'de piyasa sürüldüğünün altını çizelim. Yani iPhone 5'in sadece 10 günün sonundaki ulaştığı satış rakamı 6 milyon.

Tabi Samsung'un bu rakamlara sevinmesinin ne kadar doğru olabileceğini tartışılabilir bir konu. iPhone 5'in çıkmasıyla iPhone satışları normal olarak bölünme yaşadı. Samsung'un aynı dönemde satışta olan S II ne yazık ki listede bulunmuyor. Bu yüzden tam olarak karşılaştırma yapılamıyor, sanırım en iyisi dördüncü çeyrek rakamlarını beklemek olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.