Gözden kaçırmış olabileceğiniz 10 ücretsiz iPhone – iPad uygulaması

Gözden kaçırmış olabileceğiniz 10 ücretsiz iPhone – iPad uygulaması

iPhone ve iPad satışları artarken uygulama ekosistemi de hareketleniyor. Üretilen uygulama sayısının artması geliştiriciler için önemli bir sorunu da beraberinde getiriyor; görünülürlük. Kullanıcılar için de durum farklı değil, onlar da kendi hayatlarını kolaylaştıracak en doğru uygulamalara ulaşmakta sıkıntı yaşıyorlar.

700 bine ulaşan iOS uygulamalarının arasında gözden kaçırmış olabileceğiniz sayısız uygulama var ve sizler için en azından deneyerek, sizin ihtiyacınızı karşılayabilecek olup olmadığını görmenize değer 10 tanesini seçtik.

İşte gözden kaçırmış olabileceğiniz 10 iPhone – iPad uygulaması…

30/30 - Ücretsiz

Dijital çağın en önemli konularından biri de verimlilik. 30/30 yapmanız gereken işlerin, olması gereken sırayla ve tamamlanması gereken sürede sonuçlanmasını sağlamak konusunda size yardımcı oluyor. Yapmanız gereken farklı kategorilerden birini seçip, o kategoriye ait bir görev girmek ve tamamlanması gereken süreyi tanımlamak. Kronometreyi çalıştırdıktan sonra ise tek yapmanız gereken 30/30’daki programınıza uygun şekilde işleri tamamlamak.

Radyom - Ücretsiz

Mobil cihazların en güzel yanlarından biri de nerede olursanız olun müzik keyfinizi kesintisiz olarak sürdürebilmesi. Radyom bu konudaki ilginç alternatiflerden biri. İlginç olmasının sebebi ise son teknoloji cihazınıza eski model bir radyoyu üzerinde danteli ile birlikte taşıyor olması. Üzerinde ses açıp kapatma ve kanal ayarlama düğmelerinden başka bir  teferruat bulunmayan uygulamanın 1,79 TL’lik “Ekstralar” paketinde reklamlardan kurtulabilir ve el işi göz nuru 8’li dantel setine sahip olabilirsiniz :)

DocuSign Ink - Ücretsiz

Pek çok işlemi dijital üzerinde gerçekleştirebilme içinde bulunduğumuz çağın en önemli nimetlerinden biri. Fakat kağıttan kurtulmak her zaman mümkün olmayabiliyor. Özellikle de göndermeniz gereken dokümanların imzalanması gerekiyorsa. DocuSign Ink tam olarak bu sorunu çözmek için tasarlanmış. Uygulama üzerine tanımladığınız imzanızı ofis dokümanları, PDF veya resim dosyaları üzerine yerleştirerek sanal olarak imzalayabiliyorsunuz. Böylece çıktı almak veya faks çekmek gibi işlemlerden en azından kısmen kurtulabilirsiniz. Uygulamanın sadece ilk 5 doküman için ücretsiz olduğunu, daha fazlası için uygulama içi satın alma gerçekleştirmeniz gerektiğini de ekleyelim.

Gliph - Ücretsiz

Bazı uygulamalar tek bir özelliğe odaklanırken, bazıları ise birden fazla özelliğe sahip olabiliyorlar. Gliph ikincisine giriyor. Aynı anda hem bir mesajlaşma servisi, hem de e-posta gizleme özelliğine sahip olan Gliph ile diğer Gliph kullanıcılarına fotoğraf da ekleyebildiğiniz mesajlar gönderebilir ve onlardan gelen mesajları alabilirsiniz. Aynı zamanda e-posta adresi vermek zorunda olduğunuz ama gerçek adresinizi de paylaşmak istemediğiniz durumlarda uygulama sizin için geçici bir e-posta adresi yaratıyor. Bu e-posta adresi geçerli olduğu sürece gerçek mail adresinize yönlendirme yapıyor.

Expedia Hotels - Ücretsiz

Özellikle sık yolculuk edenlerin yakından tanıdığı Expedia’nın iOS uygulaması da en az web sitesi kadar başarılı. Bu uygulama sayesinde dünyanın farklı yerlerine yapacağınız seyahatler için tercihlerinize ve bütçenize en uygun otelleri bulabilirsiniz. İçerik aslında Expedia ile aynı ama özellikle hareket halindeyken bu içeriğe ulaşmak için uygulama hem pratik, hem de hızlı bir yöntem sunuyor.

TripAdvisor Hotels Flights Restaurants - Ücretsiz

Seyahat etmeyi sevenler için diğer ilgi çekici bir alternatif de TripAdvisor’ın iOS uygulaması. Yolculuk yapmadan önce veya yoldayken TripAdvisor’un bu uygulaması sayesinde seçeneklerinize en uygun otel, uçuş ve restoran alternatiflerini bu uygulama sayesinde görebilirsiniz. Uygulamanın güzel özelliklerinden biri de kullanıcı yorumları ve kullanıcıların mekanlara dair ekledikleri fotoğraflara yer verilmiş olması.

Prismatic - Ücretsiz

İnternet üzerindeki sayısız içerikten kendi ilgi alanınıza girenleri bulabilmek ve paylaşabilmek giderek zorlaşıyor. Prismatic bu konuda çözüm sunan pek çok alternatiften biri. Sizin ilgi alanlarınıza göre en iyi içerikleri keşfetmenizi sağlayan Prismatic, bu sayede internetin dipsiz içerik denizi içerisinde gözünüzden kaçması muhtemel olanları karşınıza getirebiliyor. Uygulamanın kullanımı da oldukça pratik ve keyifli…

Video Star - Ücretsiz

VideoStar kendi müzik videolarınızı oluşturmak için kullanabileceğiniz basit ama oldukça ilginç bir uygulama. Uygulamayı kullanmak için müzik kütüphanenizden bir şarkı beğenip kayda basmanız yeterli. Kayıt işleminden önce veya kayıt esnasında var olan efektlerden birini seçerek kayda başlamak. Özellikle boş zamanlarınızı keyifli geçirmek için farklı bir uygulama arıyorsanız VideoStar işinize yarayabilir. Fakat özel efektlerin pek çoğunun ücretli olduğunu da söylemeliyiz.

Babel Rising 3D - 1,79 TL

iPhone ve iPad için en iyi grafiklere sahip oyunlardan biri diyebileceğimiz Babel Rising 3D, listemizdeki tek ücretli uygulama. Uzun bir iş gününün ardından kafa dağıtmak için bire bir olan oyunun konusu da oldukça ilginç: Babel Rising 3D’de Babil Kulesi’ni inşa etmeye çalışan insanlara göndereceğiniz felaketler ile engel olmanız gerekiyor. Farklı oyun modları ve görevler oyunun oynanabilirliğinin yüksek olmasını sağlıyor. Ubisoft’un en iyi mobil oyunlardan biri.

Bump - Ücretsiz

Veri paylaşımı için en sıra dışı yöntemlerden birini sunan Bump, adından da tahmin edebileceğiniz gibi bilgileri cihazlar arasında aktarmanız için onları birbirlerine (hafifçe!) çarpıştırmanızı öneriyor. Mobil cihazınızdan iPhone, iPad, iPod ve hatta evinizdeki bilgisayarınıza verilerinizi aktarmak için tek yapmanız gereken onları birbirlerine değdirmek. Bu sayede kontaklarınızı, fotoğraflarınızı paylaşabilir, verileri senkronize edebilir, iki cihazda da kayıtları bulunan ortak arkadaşlarınızı bulabilirsiniz. Tabi ki bu ücretsiz uygulamanın asıl yaptığı aynı anda, aynı yerde, aynı hareketi yapan iki cihazı sunucu üzerinden eşleştirmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.