Android uygulama gelirlerinde iOS ile aradaki farkı kapatıyor

Android uygulama gelirlerinde iOS ile aradaki farkı kapatıyor

iOS halen geliştiriciler için karlı uygulama platformu ama Apple'ın bu işe el atalı 5 yıl oldu ve onu takip eden rakipler belli bir yükseliş gösteriyor. Android, karlılık konusunda iOS'a yaklaşıyor.

Uygulama geliştiriciler App Store daha etkin bir pazar olduğu için öncelikli olarak iOS'a ilgi gösteriyor ama son dönemde uygulama içi ücretlendirme modeli geliştiricilere yeni bir seçenek sunuyor. Bu modeldeki bedava uygulamaları indiren kullanıcılar ibreyi Android lehine çeviriyor.

Tech Thoughts, mobil uygulama marketlerine odaklanan App Annie, Distimo, Flurry ve VisionMobile gibi girişimlerin çıkardığı sonuçları değerlendirerek bu değişimi ortaya koymaya çalışmış. Farklı ölçüm kriterleri nedeniyle sonuçlarda küçük farklılıklar var ama Google Play'in gelir konusunda özellikle son aylarda belirgin bir yükselişte olduğu göze çarpıyor.

Tech Thoughts'un eldeki verilerden elde ettiği tahminlere göre Distimo'nun en popüler 200 araştırmayı inceleyerek ortaya koyduğu grafik App Store'u açık ara önde gösteriyor. Ancak Google Play'in yükselişi daha net belli oluyor.

VisionMobile'ın yaptığı bir araştırmanın sonuçlarından çıkarılan sonuçlar ise Eylül 2012 itibariyle Google Play'i App Store'un önünde gösteriyor. Tech Thoughts'un tahminleri App Store'u App Annie'de düşüşte, Flurry'de ise durağan gösteriyor.

Google Play ise küçük de olsa her iki grafikte de yükseliş seyrinde.

Bu değişimlerde ibreyi değiştirecek iki gelişme var ki bunlar gerçekten önem taşıyor. Bunlardan biri Apple'ın iPad Mini ile 7 inçlik tablet pazarına giriş yapmış olması ve iBooks gibi uygulamaları geliştirerek içerik tarafındaki etkinliği artırması. Android tarafında ise henüz bakir bir tablet pazarı var ve Google bu boşluğu doldurması durumunda hızlı bir yükselişe geçmesi mümkün.

Uygulama geliştiricisi olan okurlarımız bu konuda kişisel deneyimlerini paylaşırsa biz de yerel bir değerlendirme de bulunmuş oluruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.