Instagram mobilden web’e taşınıyor

Mobilde yakaladığı büyük başarısı Facebook’un dikkatini çeken ve Zuckerberg’in 1 milyar dolar harcamasına neden olan Instagram şimdi de web’e taşınıyor. Fotoğraf paylaşım servisinin artık sadece akıllı telefon sahiplerine sınırlı olmamasının ilgiyi daha da artırması bekleniyor. Instagram’ın resmi blog’unda yayınlanan bir yazı ile duyurulan bu yenilik henüz tüm kullanıcılar için aktif hale gelmiş değil.

Instagram kullanıcılarının web profillerini ve paylaşımlarını bilgisayarlar üzerinde de görüntüleme imkanı sunan bu yeni özellik şu an için sadece çok az sayıda kullanıcının profilini barındırıyor ama önümüzdeki haftalar içerisinde tüm Instagram kullanıcıları uygulamanın web sürümünde yerlerini alacaklar.

Instagram web profillerinde ilk dikkati çeken şey ise görünümünün bir yerlerden fazlasıyla tanıdık gelmesi…

Bu sayfadaki ekran görüntülerinde sizin de fark edebileceğiniz gibi Instagram web profilleri Facebook’un profil sayfalarına fazlasıyla benziyor. Bu Facebook’un sahibi olduğu Instagram’ın web profillerine kendi imzasını atma şekli olsa gerek…

Ama bundan daha fazlası da var. Facebook, Instagram’ın daha fazla kullanıcıya ulaşabilmesini istiyor. Daha fazla kullanıcıya ulaşabilmenin ne demek olduğunu en iyi 1 milyarı aşkın kullanıcıya sahip Facebook’un bilmesinden daha doğal bir şey yok.

Facebook kullanıcılarının Instagram’ın web profillerinde kendilerini rahat ve bir anlamda evlerinde hissetmeleri bu anlamda da önemli bir fayda sağlayacaktır. Yani Facebook artık Instagram’ı kendi dev kullanıcı portfolyosu ile besleyerek daha da büyütmek niyetinde.

Instagram web profilleri herkes için kullanılabilir olduğunda herhangi bir kullanıcının paylaşımlarını instagram.com/KullanıcıAdı adresinden ulaşılabilecek. Web profillerini yakından görmek için şu an için göz atabileceğiniz birkaç hesap da bulunuyor.

Bu gelişme Instagram’ın artık tamamen web’e taşınacağı anlamına da gelmiyor. Fotoğraf paylaşımları hala mobil cihazlardan yapılabilecek, web profilleri ise sadece bu paylaşımları görmek için alternatif bir kanal olarak düşünülmüş.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.