Disney Lucasfilm’i 4 milyar dolara satın aldı

Disney Lucasfilm’i 4 milyar dolara satın aldı

Efsanevi Star Wars’ın yapımcısı ve tüm haklarını elinde bulunduran Lucasfilm artık Disney’in. 1971 yılında George Lucas tarafından kurulmuş olan ünlü film stüdyosu özellikle Star Wars ve Indiana Jones serileri ile büyük üne ulaştı. Fakat Lucasfilm sadece bir film stüdyosundan ibaret değil; LucasArts, Lucasfilm Animations gibi önemli diğer şirketleri de çatısı altında bulunduruyor.

Disney’in yaptığı resmi açıklamaya göre firma Lucasfilm’i tam 4,05 milyar dolarlık bir anlaşma ile satın aldı. Genellikle Webrazzi’de duyurduğumuz satın almalarda firmaların kurucularının yanı sıra yatırımcıların da bu satışlardan ne kadar karlı ayrıldıklarından bahsederiz ama Lucasfilm için durum biraz daha farklı çünkü 4 milyar doların tamamı, şirketin yüzde 100 hissesinin sahibi olan George Lucas’ın cebine giriyor.

Peki bundan sonra ne olacak?

Her şeyden önce yapılan açıklamaya göre tüm çalışanlar ve departmanlar işlerine oldukları gibi devam edecekler. Bundan sonraki ilk Star Wars filmini ise Disney yapıyor olacak. Star Wars Episode 7 için belirlenen tarih 2015. Peki George Lucas’ın dahil olmadığı bir Star Wars filminin tadı olur mu? Neyse ki bu da bir sorun değil çünkü anlaşmanın bir parçası da Lucas’ın yeni filmde yaratıcı danışman olarak ekibin içerisinde yer alması. Bundan sonra her 2 yılda bir yeni bir Star Wars filmi hazırlanması planlanıyor.

Lucasfilm’in toplamda ne kadar para kazandığı bilinmiyor buna rağmen 4 milyar doların Star Wars gibi bir efsanenin tüm haklarını elinde bulunduran bir firma için biraz düşük gibi geliyor. Star Wars’un bugüne kadar Lucasfilm’e 4,4 milyar dolar kazandırdığı da bir gerçek.

Disney daha önce 2006’da Pixar’ı 7,4 ve 2009’da Marvel’i 4 milyar dolara satın almıştı.

Buna rağmen George Lucas bir süredir emekli olmak istediğini söylüyordu. Konuyla ilgili görüşlerini açıkladığı bir videoda ise, Lucasfilm’in çok büyük bir yapıya ulaştığını, bu yüzden de ancak Disney gibi dev bir firma tarafından varlığının sürdürülebileceğine inandığından bahsediyor. Yani George Lucas için bu satışın önemli nedenlerin biri de Lucasfilm’i ve onun sahip olduğu tüm değerleri korumak.

İşte George Lucas'ın konuyla ilgili görüşlerini paylaştığı video:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.