Küçük işletmeler hangi sosyal ağları kullanıyor? [İnfografik]

Küçük işletmeler hangi sosyal ağları kullanıyor? [İnfografik]

Sosyal medya pazarlamanın ilk kurallarından biri hedef kitlenizin nerede olduğunu bulmak. Örneğin hedef kitleniz küçük işletme sahipleri veya üst düzey yöneticileri ise nereye bakmanız gerektiği hakkında bir fikriniz olması gerekli. Tabi ki ilk akla gelen 1 milyar kullanıcısı olan Facebook ve bu doğru bir tahmin, peki ama ya diğer ağlar?

VerticalResponse yaptığı bir araştırma ile küçük işletmelerin, işletme sahipleri ve yöneticilerinin hangi ağları ne sıklıkla, ne süre ile, hangi amaçla ve ne şekilde kullandıklarını ortaya koymuş ve bu bilgileri bir infografik olarak sunmuş. Bu bilgiler aynı zamanda bu işletmelerin sosyal ağları bir pazarlama aracı olarak etkili kullanıp kullanamadıklarını görebilmek açısından da oldukça önemli.

Araştırmaya göre küçük işletme sahiplerinin yüzde 43’ü sosyal ağ sitelerinde haftada 6 saat ve üzeri zaman geçiriyor. Haftada 21 saat ve üzeri zaman geçirenlerin oranı ise hiç de küçümsenmeyecek bir düzeyde; yüzde 7. Katılımcıların yüzde 66’sı sosyal ağlarda bir yıl öncesine göre daha fazla zaman geçiriyorlar. Bununla birlikte araştırmaya katılanların içte biri sosyal ağlarda daha az zaman geçirmek istediklerini söylüyorlar…

İşletmelerin hangi sosyal ağları kullandıklarına baktığımızda ise Facebook açık ara önde görünüyor. Katılımcıların yüzde 90’ı Facebook, yüzde 70’i ise Twitter’ı kullanıyorlar. Günde en az bir kez Facebook’ta paylaşımda bulunanların oranı yüzde 32 iken, bu oran Twitter’da yüzde 29. Hiç paylaşımda bulunmayanların oranı Facebook’ta yüzde 10, Twitter’da ise yüzde 31.

Fakat söz konusu paylaşım olunca diğer üç büyük sosyal ağın durumu biraz daha düşündürücü. Pinterest’te hiç paylaşımda bulunmayanların oranı yüzde 71, Google+’ta yüzde 68 ve LinkedIn’de yüzde 51. Günde birkaç kez paylaşımda bulunanlar ise Pinterest’te yüzde 2, Google+’ta yüzde 3 ve LinkedIn’de yüzde 4.

İşletmelerin yüzde 55’inin bir blog’u var. Yüzde 45’i bir blog yazısı hazırlamak için 1 ila 3 saat arası zaman harcıyorlar. Yüzde 16’lık bir kesim içinse bu süre daha da uzun sürüyor. Katılımcılara göre içerik bulmak ve paylaşmak en çok zaman alan sosyal medya aktivitesi.

Bir önceki yıla göre sosyal medya pazarlamasına göre bütçesini artıranların oranı, azaltmış olanlara göre tam 4 kat daha fazla. Yani işletmeler sosyal medyayı artık daha da önemli bir mecra olarak görmeye başlamış durumdalar.

İşte diğer detayları da içeren infografik…

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.