Anonymous bu kez Zynga’nın peşinde

Anonymous bu kez Zynga’nın peşinde

Zynga tarihinin en iyi dönemini geçirmiyor. Dünyanın en büyük sosyal oyun firmasının Zuckerberg’in bile dikkatini çeken düşüşü devam ederken bu durum çalışanları da etkiliyor. Mark Pincus’un imzası ile yayınlanan bir not firmanın çalışanlarının yüzde 5’ini işten çıkartıldığını ve toplam 13 oyun için artık destek verilmeyeceğini duyurmuştu.

Fakat ünlü hacker grubu Anonymous, Zynga’nın planlarının bununla sınırlı olmadığını iddia ediyor. Anonymous’a göre Zynga 800 kişinin daha işine son vermeyi ve operasyonlarının bir kısmını ABD dışındaki ülkelere taşımayı planlıyor.

Bununla ilgili belgelere ulaştığını söyleyen Anonymous, eğer Zynga’nın bu kararından vazgeçmeyecek olursak 5 Kasım’da Zynga’ya karşı geniş çaplı bir operasyona başlatacağı tehdidinde bulunuyor.

Konuyla ilgili bir de video yayınlayan, fakat YouTube’un zararlı etkinlikler politikasını ihlal ettiği için yayından kaldırdığı Anonymous, Zynga’nın sunucularından elde ettiği tüm oyunları ücretsiz olarak yayınlayacağını söylüyor.

Oyunların hangileri olduğu bilinmiyor. Diğer yandan Anonymous’un gerçekten Zynga’nın planlarını elde edip etmediği ve söz konusu oyunları ele geçirip geçirmediği de şu aşamada kesin değil.

Fakat bunu öğrenmek için çok uzun süre beklememiz de gerekmeyecek. Anonymous’un Zynga’ya karşı operasyona başlayacağını söylediği (ve hacker grubunun simge olarak kullandığı Guy Fawkes’ın günü olan) 5 Kasım’a sadece sayılı günler var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.