ReadWrite: ReadWriteWeb'de değişim rüzgarı başladı

ReadWrite: ReadWriteWeb'de değişim rüzgarı başladı

2003 yılında kurulan ReadWriteWeb, geçtiğimiz yıl SAY Media tarafından yaklaşık 5 milyon dolara satın alınmıştı. Bu satın alma sonrasında sitede gözle görülür bir fark olmamıştı. Bugün ise site tamamen yeni bir tasarımla okuyucularını karşıladı ve alan adından "web" i çıkartarak ReadWrite.com'a taşındı.

İnternet ve teknoloji konularına odaklanan dünyanın sayılı web sitelerinden biri olan ReadWrite Web, Say Media tarafından satın alınmıştı. Say Media'ya yakından bakacak olursak şirket stil, teknoloji, yaşam ve yemek konulu yaklaşık 20 online yayına sahip ya da yatırımı bulunuyor. 

ReadWrite, yeni nesil temiz ve modern bir tasarımla karşımıza çıkıyor. Responsive bir yapıya sahip olan ReadWrite'ın yeni tasarımı tablet ve akıllı telefonlar düşünülerek tasarlanmış. ReadWrite'ta bu değişimle ilgili yazılan yazıda yeni tasarımın hayatın her anında kullanılabilir olması için tasarlandığı belirtiliyor.

Editöryal yapıda da bir değişime giden şirketin yeni editörü Fredric Paul olmuş. Daha önce çok sayıda offline ve online mecrada görev alan Paul, deneyimli bir isim ancak ReadWrite'a yıllar içinde kaybettiği ekosistemdeki yerini yeniden kazandırabilir mi bilemiyorum.

Yeni yapının anlatıldığı yazıda uzun uzun kapsadıkları konuları genişleteceklerini açıklayan ReadWrite ekibi, mobile özellikle yoğunlaşacaklarını belirtiyor. Sosyal medyadaki yayılma gücüyle birlikte mobil dünyanın son 25 yıldaki en büyük teknolojik gelişme olduğu belirtilen yazıda, yayının yazım stili ve tonunun da değişeceği aktarılıyor. Yapılan açıklamadan ReadWrite'da önümüzdeki dönemde biraz daha rahat bir yazım tarzıyla kaleme alınmış yazılar göreceğimizi anlıyoruz.

Web 2.0 rüzgarının kuvvetli estiği yıllarda en önemli kaynaklardan biri olan ve yeni internet girişimlerine yer veren ReadWriteWeb, rakiplerinin hızlı gelişimlerine ayak uyduramamış ve yerinde saymıştı. Say Media'nın satın almasından sonra tekrar güç toplamaya çalışan yayının eski gücüne ulaşıp ulaşamayacağını göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.