Apple iPad Mini Etkinliği [Canlı Bloglama]

Apple'ın iPad Mini'yi duyurması beklenen özel etkinliğini size canlı olarak aktarıyor olacağız. iPad Mini dışında Retina ekranlı MacBook ve iMac serilerinde açıklaması bekleniyor. San Jose'deki California tiyatrosunda gerçekleşen etkinliği Apple resmi sitesinde canlı olarak yayınlıyor. Biz de öğrendiklerimizi sizlerle hızlıca bu yazı içerisinde paylaşıyor olacağız.

Canlı yayın başladı ancak ilginç bir şekilde sadece Mac'lerde Safari kullanılarak izlenebiliyor.

Tim Cook sahnede yerini aldı. 

Apple'dan Çeşitli İstatistikler

iPhone 5 ilk haftasında 5 milyon adet satarak, tarihin en hızlı çıkışını yapan telefon oldu. Şimdi bir video ile etkinlik devam ediyor.

Tim Cook yeniden sahnede ve iPhone 5 ile birlikte duyurdukları iPod Touch ile iPod Nano'nun ne kadar başarılı olduğunu ve gördüğü tepkiyi The Verge'den alıntı yaparak anlattı. Bu iki cihaz duyurulduğundan itibaren şimdiye kadar 3 milyon adet satmış.

iOS6'nın yayınlanmasını üzerinden sadece bir ay geçmesine rağmen 200 milyon cihazda kullanılmaya başlanmış

iMessage kullanıcıları bir yıl içerisinde 300 milyar mesaj göndermiş, bu istatistik saniyede 28000 mesaja denk geliyor.

App Store'daki uygulamalar 700 bine, sadece iPad uygulamaları ise 275 bine ulaşmış. App Store'dan kullanıcılar şimdiye kadar 35 milyar uygulama indirdi ve geliştiricilere şimdiye kadar 6.5 milyar dolar ödedi.

Mac'ler son altı yıldır PC büyümesinin üzerinde yer alıyor ve Mac sayısındaki artış %15'ken PC'nin büyümesi %2 olarak paylaşıldı.

Yeni Retina Displayli MacBook Pro'lar Tanıtıldı

Sahneye Apple pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı Phil Schiller yerini aldı. Ve yeni 13 inçlik retina displayli MacBook Pro duyuruldu. Yeni MacBook Pro %20 daha ince. Şimdiye kadar yapılmış en ince MacBook Pro.

Yeni MacBook Pro'da HDMI, USB 3.0, Thunderbolt ve Retina display var.

Yeni MacBook Pro'lar 2.5 Ghz i5 işlemci, 128 GB flash hafıza ve 8 GB ram ile 1699$ fiyat ile satışa sunulacak. Ve bugün satışa çıkıyor.

Yedinci nesil yeni iMac'ler Tanıtıldı

iMac'ler de yenilenen cihazlar arasında. Phil Schiller Mac ürünlerinin amiral gemisi olan iMac serisinin ilk şeffaf iMac ile başladığının ve yedinci nesil iMac'i açıklıyor. Yeni iMac çok ince.

Yeni iMac'lerde disk okuyucuyu kaldırdı.

Fusion Drive

Yeni iMac'ler 3 TB'a kadar hafıza 32 GB'a kadar 728 GB'a kadar Flash hafızayı destekliyor. Apple Fusion Drive isimli yeni hafıza teknolojisini tanıtıyor. Yeni iMac'lerde uygulamalar Flash hafızada dökümanlar ise harddiskte depolanacak böylelikle işlemlerde ciddi performans farkı oluşacak.

Yeni iMac'ler minimum teknik özellik olarak 2.7 GHz dört çekirdekli i5 işlemci, 8 GBRAM, GeForce GT640 M ve 1 TB HDD ile 1299 dolar ile geliyor.

Ve şimdi sahneye Tim Cook dönüyor ve iPad hakkında konuşmaya başladı. iPad 100 milyon satış rakamına ulaştı. iPad Mini duyurusu yakın :)

Tim Cook tabletler arasında web trafiği kullanımında iPad %91 orana sahipken diğer tabletlerin oranı %9 olarak gösterdi.

4. Nesil Yeni iPad Tanıtıldı

Tim Cook iPad'in eğitim dünyasında ne kadar kullanışlı olduğu konusunda veriler paylaşıyor. Ve sahnede yeniden Phil Schiller geliyor.

Phil Schiller daha hızlı A6X işlemciye sahip 4. nesil iPad'i duyurdu.

Yeni nesil iPad'lerde yeni ince Lighning inputla gelecek ancak donanımlarda usb dönüştürücü olacak. Bir önceki iPad ile aynı fiyata sahip olacak olan iPad'lerin fiyatı 499 dolardan başlıyor.

iPad Mini

Ve Yeni iPad Mini geldi.

Tek elle tutulabilen iPad Mini, 7.2 mm inceliğinde ve 4. nesil iPad'den %23 daha ince olacak. Ekran boyutu 7.9 inç boyutunda. Ekran çözünürlüğü 1024 x 728 yani iPad için geliştirilen tüm uygulamalar iPad mini'de de çalışacak.

Phil Schiller, iPad Mini ile bir Android tableti karşılaştırıyor. Android cihaz ile karşılaştırıldığında iPad Mini'de gösterilen ekran %49 daha geniş. Uygulama konusunda ise sadece iPad'ler için geliştirilmiş 275 binden fazla uygulamayı tekrar hatırlatıyor.

Özellikle kullanıcı deneyimi üzerine sözlerine devam eden Phil Schiller, kullanım olarak iPad'in ne kadar öne çıktığını belirtiyor.

Çift çekirdekli A5 işlemciye sahip olacak olan iPad Mini, 5 MP iSight Camera'ya sahip olacak. LTE ağlara bağlanabilme yeteneğine sahip olacak olan iPad Mini, Lightning bağlantı noktasını kullanacak. iPad Mini 10 saatlik pil ömrüne sahip olacak

Şimdi iPad Mini'yi anlatan klasik Apple videolarından birini izliyoruz.

iPad Mini'ler 5 farklı renkte smart coverlarla birlikte gelecek.

iPad Mini'ler 329 dolardan başlıyan fiyatlarla satışa sunulacak. 26 Ekim'de yani önümüzdeki cuma günü Amerika'da satışa başlayacak olan iPad Mini, bir hafta sonra uzun bir listede ülkede WiFi versiyonların satışına başlanacak. Aşağıdaki resimde tüm modellerin fiyatlarını görebilirsiniz.

Etkinlik Tim Cook'un sözleriyle sona erdi. Bizi izlediğiniz için teşekkürler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.