Apple iPad Mini'yi tanıttı

Uzun zamandan beri piyasaya sürmesi beklenen Apple'ın yeni tablet bilgisayarı iPad Mini biraz önce tanıtıldı. Söylentilerde olduğu yeni bir segmente giriş yapan Apple, 7.9 inçlik ekranıyla iPad Mini'yi kullanıcılara sundu.

7.2 mm kalınlığında olan iPad Mini hemen hemen bir kurşun kalem kalınlığında. iPad 2'den de hafif olan iPad Mini   yüzde 53 daha hafif olmasıyla dikkat çekiyor. Ancak iPad Mini beklendiği gibi retina ekran ile gelmedi. Çift çekirdekli A5 işlemciye sahip olan Apple'ın yeni tablet bilgisayarında 1GB ram bulunuyor.

iPad Mini 1024x768 çözünürlüğe sahip. Böylece özellikle uygulama tarafında tüm iPad uygulamaları yani 275 bin adet uygulama iPad Mini'de de sorunsuzu olarak kullanılabilecek.

iPhone 5'ler ile Apple'ın yeni bağlantı girişi olan 'Lightining' yeni iPad Mini'de de yer alıyor.

iPad Mini'deki 5 megapiksellik iSight kamerayla HD olarak FaceTime görüşmeleri yapılabilecek.

iPhone 5 ve yeni iPad'lere bulunan LTE yani 4G bağlantı iPad Mini'de mevcut. Her ne kadar Türkiye'de LTE bağlantısı olmasa da bu özellikle mobil bağlantı hızını arttırmış durumda.

iPad Mini her ne kadar özellik ve boyut konusunda göz doldursa da, fiyat konusunda ucuz segmentte yer almayacak kadar pahalı. Açıklanan rakamlara göre iPad Mini 329 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcıların karşısına çıkacak. iPad Mini'nin en üst modeli yani 64 GB ve LTE'li modeliyse 659 dolar fiyatla satılacak.

Apple böylece Nexus ve Kindle Fire'ın bulunduğu segmente girmiş oldu. Ancak sadece boyut olarak girmiş oldu. iPad Mini, fiyat konusundaysa rakiplerinden en az 100 dolar daha pahalı bir tablet, bu hafta Cuma gününden itibaren ABD'de raflardaki yerini alacak. Yine de bundan sonraki süreçte tablet pazarındaki rekabetin hızlanacağını ifade etmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.