Japon e-ticaret devi Rakuten'in yıllık geliri 5 milyar dolara ulaştı

Japon e-ticaret devi Rakuten'in yıllık geliri 5 milyar dolara ulaştı

Küresel çapta hatırı sayılır büyüklüğe ulaşmış e-ticaret şirketlerinin rakamları elimize geçtikçe Webrazzi'de yer vermeye çalışıyoruz. Hem Türkiye e-ticaret sektörünün nerede olduğunu anlamak, hem de dünyadaki eğilimleri görebilmek için bu kez Japon e-ticaret devi Rakuten'in rakamlarını paylaşacağız.

"Kim bu Rakuten" diyenler için birkaç cümleyle açıklayalım. Rakuten satın alma ve yatırımlarıyla bilinen bir e-ticaret şirketi. Özellikle Mayıs ayında Pinterest'e 100 milyon dolar yatırım yaparak dikkat çeken Rakuten, Play.com, Buy.com ve Kobo gibi Avrupalı şirketleri satın almıştı.

Gelirlerin yüzde 25'i mobilden

Gelelim Rakuten'in rakamlarına. Techcrunch'ta yer alan habere göre Rakuten, gelirlerinin 5 milyar dolar seviyesine ulaşmış olduğunu açıkladı. Şirketin CEO'su Hiroshi Mikitani, özellikle mobil alanda beklenenden daha fazla büyüme kaydettiklerini ifade ediyor. Hiroshi Mikitani, Rakuten gelirlerinin yüzde 25'inin mobilden geldiğini belirterek, "Mobil müşterilerimizin yüzde 60 akıllı telefonlarıyla alışveriş yapıyor" şeklinde konuşuyor.

Mobilde geçen yıla göre yüzde 300-400 arasında büyüme kaydettiklerini ifade eden Hiroshi Mikitan, birkaç yıl içerisinde mobil üzerinden sağlanan gelirlerin, toplam gelirin yüzde 50'sine denk geleceğini de sözlerine ekliyor.

95 milyondan fazla ürün çeşidi var

Rakuten'de 95 milyondan fazla ürün bulunuyor. Bu ürünler 40 bin iş ortağıyla sağlanırken, şirketin sadece Japonya'da 75 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunuyor.

Japonya'nın internet ve teknolojiye olan ilgisine ek olarak, ülkenin 126 milyon civarında olan nüfusunu göz önünde bulundurarak Rakuten'den paylaşılan rakamları değerlendirmek gerekiyor. Asıl dikkat çeken noktaysa şirketin 1 milyar 250 milyon dolarlık geliri sadece mobilden elde etmesi oldukça dikkat çekici bir veri.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.