Eggventure: Türk girişimcilerden yeni bir mobil oyun

Eggventure: Türk girişimcilerden yeni bir mobil oyun

Mobil oyunseverlerin örneklerine sıkça karşılaştıkları bir alt oyun tipi olaran 'zıplama' oyunlarını sayabiliriz. Bu kategoride Doodle Jump ve Froggy Jump dünya genelinde başarı yakalayan iki örnek olarak öne çıkıyor. Türk girişimciler tarafından geliştirilen Eggventure, zıplamalı oyun kategorisinde adından söz ettireceğe benziyor.

26 Eylül'de yayınlanan Eggventure, Caner Altınbaşak ve Serhat Aydın tarafından kurulan WallWizz adındaki bağımsız bir oyun stüdyosu tarafından geliştirildi. Parantez içinde WallWizz'in  daha önce Air Hockey Gold adında başka bir oyun daha yayınladığını belirtelim.

6 farklı karakter bulunuyor

Oyuna geri dönecek olursak; Eggventure klasik bir zıplama oyunu. Yani Eggventure karakterleri yukarıya doğru zıplayarak, oyundaki bölümler geçiliyor. Ancak Eggventure'ın benzer oyunlardan en büyük farkı altı farklı karakter seçeneği olması. Diğer oyunlardaysa tek bir karakterle ilerleme sağlanıyor. Bunun yanı sıra  her bir karakter farklı bonuslara sahip.

Akıllı cihazlarda bulunan hareket sensörüyle kontrol edilen oyunda amaç, karakteri olabildiğince yukarıya ulaştırmak. Tabi bu hamleler yapılırken hem altınları toplamak hem de aşağıda düşmeden ilerlemek gerekiyor. İlk başlarda kolay görünen Eggventure, yukarı tırmandıkça doğal olarak zorlaşıyor. Karakterlerin güçlerini arttırmak ve yeni karakterlerin oyuna dahil edebilmek için altın toplanmasının gerektiğini de sözlerimize ekleyelim.

Oyunun iş modeline baktığımızda satış gelirlerinin yanı sıra oyun için satın almaların ve reklamların ön plana çıktığını görüyoruz. 1 ile 10 dolar arasında yer alan oyun içi satın almalarla, karakterlerin özelliklerini arttırmak veya yeni karakterleri oyuna dahil etmek mümkün.

Ücretsiz olarak indirilebilen Android sürümündeyse oyun içi satın almaların yanı sıra ve reklam modeli bulunuyor. Ancak oyun geliştiricilerinden aldığımız bilgilere göre büyük indirilme rakamlarına ulaşılmadan Eggventure'da reklam yer almayacak.

WallWizz girişimci ve yatırımcılara adlarını duyurmak istiyor

Gelelim WallWizz ekibinin gelecekteki planlarına. Girişimci ve yatırımcı ortamına adlarını duyurmak istediklerini söyleyen WallWizz ekibi, oyunların reklamını yapacak, gelirlerini arttıracak ve oyun geliştiricilere yönelik bir platform üzerinde çalışmayı planladıklarını ifade ediyor.

  

Zıplama kategorisindeki oyunlar, kullanıcıların alışkın olduğu bir kategori. Eggventure, biraz da geç olsa bu kategorideki yerini alıyor. Rakiplerinden karakter sayısı ve grafik kalitesi olarak farklılaşan oyunu başarulı bulduğumuzu söyleyelim. Eggventure, özellikle kısa zaman aralığında oyun oynamak isteyen kullanıcıların dikkatini çekebilir.

Eggventure şu anda Blackberry AppWorld'de 1 dolarlık fiyat etiketi ile satılırken, Android kullanıcıları oyunu ücretsiz olarak indirebiliyor. Eggventure, iOS kullanıcıları için de yakında App Store'da ücretsiz olarak yer alacağı bilgisini paylaşalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.