Risk sermayesi yatırımlarına tohum yatırımlar yön veriyor

Risk sermayesi yatırımlarına tohum yatırımlar yön veriyor

CB Insights'ın 2012'nin 3. çeyreği için hazırladığı risk sermayesi (RS) yatırımları  raporu yayınlandı. Toplam yatırım hacmi düşüşte ama anlaşma sayısı tüm zamanların zirvesine çıktı. Tohum yatırımların oranı ise dikkat çekici.

Genel olarak bakarsak CB Insights raporlarının iki farklı çizgisi var; toplam yatırım hacmi ve anlaşma sayısı. Yatırım hacmi önemli bir yatırımın patlak vermesiyle dalgalanma gösterebiliyor. Bu yatırımların birbirini tetikleyip tetiklemediği ise meçhul.

Anlaşma sayıları ise bence sektörel açıdan daha sağlıklı bir yorum yapabilmemizi sağlıyor. Önümüzdeki rapor da RS şirketlerinin yeni yatırımların kapısını araladığını gösteriyor.

Mobilde tohum yatırımlar daha fazla

CB Insights, tohum yatırımlarının sayıca tüm RS yatırımlarının yüzde 31'ini karşıladığını paylaşıyor. Mobil girişimlere bakıldığında ise bu oran yüzde 42 oluyor. ABD'nin yeni girişim vadisi New York'ta da anlaşma sayısı son 5 çeyreğin zirvesinde ve tohum yatırım oranı yüzde 49.

Sağlık sektörü de tohum yatırım tarafında yükselişte olan bir kategori. Önümüzdeki dönemde de bu çizginin devam edebileceğini düşünebiliriz. Daha doğru bir tahmin için ise girişimlerin hangi mevsimlerde daha fazla harekete geçtiğini bilmemiz iyi olurdu. ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.