Turistik turları tek sayfada toplayan Peek.com, yatırımcıların şimdiden gözdesi

Turistik turları tek sayfada toplayan Peek.com, yatırımcıların şimdiden gözdesi

Profesyonel rehberlik hizmeti sunan siteler yeni bir konsept değil. Ancak doğru iş modelleri ve farklı kategorilerle yapılan yeni girişimler bilinen konspetlere yeniden can verebiliyor.

Peek.com için de profesyonel turistik turları bir araya toplayan bir pazar yeri tanımını kullanmak doğru olacaktır. Ancak girişimin farklı seçeneklerle kullanıcı karşısına çıkması yeni girişimin yıldızını parlatıyor. İş ortaklarıyla oluşturulan rehberlik hizmetleri kullanıcıların, gittikleri şehirleri daha yakından tanımasına olanak sağlıyor.

Girişimin detaylarında kullanıcıları tur satın almaya itecek ayrıntı bulunuyor. Bu ayrıntıların başında kategoriler geldiğini söyleyebiliriz. Farklı kullanıcı tiplerine hitap edebilecek kategoriler arasında yemek, macera ve sanat turları başta olmak üzere birçok kategori bulunuyor.

Ünlülerin 'mükemmel günlerini' sunuyor

Ancak sitede bulunan kategoriler arasında 'Perfect Days' yani 'mükemmel bir gün' kategorisinin dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Bu kategoride ünlü veya konusunda uzman kişilere nasıl bir gün geçirmek istedikleri sorulmuş ve o kişilerin bir günlük planı Peek.com'da paylaşılmış.

Örneğin, Twitter kurucularından Jack Dorsey'in mükemmel bir gününün nasıl olacağını merak ediyorsanız, bu kategoriden faydalanmak mümkün. Parantez için Peek.com yatırımcıları arasında Jack Dorsey'in olduğunu da hatırlatalım.

Sitede dikkatimizi çeken diğer detaylar arasında kullanıcılara paket turların sunulması. Yeni gidilen bir şehri tanımak tasarlanan paket turlarla kullanıcıların yerine plan yaptığını söylemek mümkün. Bu çerçevede sitenin bazı etkinlikleri iş modeli haline getirerek kullanıcılara sunduğunu ifade edebiliriz. Hatta şu anda sitede bir örnek mevcut. Napa Vadisi Film Festivali paketlerini siteden satın almak mümkün.

Jack Dorsey ve Eric Schmidt'ten yatırım aldı

Peek.com yeni kurulan bir girişim olduğu için şu anda kısıtlı birkaç bölgede hizmet verebiliyor. Şirketin şu anda hizmet verdiği bölgeler arasında San Francisco, San Diego, Maui, Oahu, Kauai ve Big Island gibi şehirler bulunuyor.

Şimdiye kadar 1.4 milyon dolar yatırım almayı başayan Peek.com'un yatırımcıları arasında Twitter kurucularından Jack Dorsey, Google İcra Kurulu Başkanı Eric Schmidt, Khosla Ventures ve SV Angel gibi Silikon Vadisi'nin önemli isimleri bulunuyor.

Profesyonel tur pazarında online tarafı biraz daha yakından tanımak amacıyla elimizde olan bir bilgiyi paylaşmak istiyoruz. Peek.com kurucusu Ruzwana Bashi'ye göre şu anda plan yapılan turların yüzde 80'i klasik yöntemlerle gerçekleşiyor. Sadece yüzde 20 oranındaki kullanıcı kitlesi tur planlarını online olarak gerçekleşiyor.

İstanbul için benzer bir proje var

Türkiye'de benzer projelerin var olduğunu belirtmek gerekiyor. Daha önce Webrazzi'de de yer verdiğimiz Istanbulite.com ile kullanıcıların, kendi seçtikleri bir tur menüsüyle İstanbul’da profesyonel rehber hizmeti alabildiklerini paylaşmıştık. Ancak Istanbulite.com'un biraz daha gelişmesinin gerektiğini düşünüyoruz. Küçük bir örnek vermek gerekirse, Istanbulite.com'da tur satın almak isteyen kullanıcılar e-posta yoluyla başvuruyor. Oysa ki Peek.com'da bu işlemler kredi kartı ödemesiyle hızlı bir şekilde gerçekleşiyor. Tabii ki burada Türkiye'deki rehberlik servislerinin sistemlerinin henüz online ortama aktarılmaması ana engel olabilir.

Peek.com şu an için çok kısıtlı bir alandaki kullanıcılara hizmet veriyor. Türkiye ve Avrupa pazarının Peek.com ile tanışması uzun zaman alabilir. Bu yüzden Türkiye ve Avrupa pazarları için konuşmak gerekirse Peek.com ve benzerlerinin birçok girişimciye ilham verebileceğini ifade etmek mümkün.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.