iPad Mini 23 Ekim'de tanıtılabilir

Apple'ın iPad Mini üzerinde çalıştığı ve hatta kısa bir zaman içinde yeni tableti kullanıcılara sunacağı konuşuluyordu. Şirketten sızan bilgiler iPad Mini'nin tantılacağı tarihin yaklaştığını kanıtlar nitelikte.

iPad Mini'ye ait parçalar ve prototip görüntüler uzun zamandan beri paylaşılıyordu. Cihaz hakkında yeni bir bilgi daha geldi ve iPad Mini'nin 23 Ekim'de bir etkinlikle tanıtılacağı haberi çok sayıda teknoloji blogunda yer aldı.

Etkinlik salonu hazırlanıyor

Haberin detaylarına baktığımızda Apple yönetimine yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre iPad Mini'nin 23 Ekim'de tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Hatta Apple'ın birçok yeni cihazını tanıttığı Apple's Town Hall Auditorium'un şimdiden hazırlanmaya başlandığı yönünde bilgilerde haberde yer alıyor. Bu salonda daha önce Mac Book Air ve iPhone 4S tanıtıldığını da hatırlatalım.

Salı gününe denk gelen etkinlik günü aslında stratejik bir öneme sahip. Neden mi? Çünkü Microsoft'un tablet bilgisiayarı Surface söz konusu tarihten üç gün sonra yani 26 Ekim'de piyasaya sürülmeye başlanacak.

Apple'ın iPad Mini'nin üretimi için sipariş verdiği geçen hafta şirketten sızan bilgiler arasındaydı. Wall Street Journal'da yer alan bir habere göre Apple'ın Asya'daki üretici şirketlere 10 milyon adet iPad Mini siparişi verdiği iddia edilmişti.

İşin aslına bakılırsa iPad Mini hakkında sızan ayrıntılı bilgiler olduğunu söyleyemeyiz. Şu ana kadar sızan bilgileri paylaşmak gerekirse 7.85 inçlik likid kristal ekran ve iPhone 5'te olan Lightning bağlantı noktasına kesin gözüyle bakıldığını belirtebiliriz.

iOS6'daki saat Apple'ın başını ağrıttı

Öte yandan Apple'ın başı iOS6'da yer alan saat tasarımıyla derde girdi. iOS6'daki saat tasarımı İsveç Federal Demiryolları'nın 1944'ten beri kullandığı tasarım ile aynı çıktı. Apple hızlı bir şekilde harekete geçerek ilgili makamdan gerekli izinleri almaya başardı. Sonuç olarak Apple'ı aynı tasarımı kullanmaya devam edebilecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.