eBay 'fırsat' işine girdi

Yenilenen logoyla değişim rüzgarına kapılan eBay, iş modellerini de genişleterek yoluna devam ediyor. eBay'in bugün duyurduğu Lifestyle Deals adındaki yeni e-ticaret sitesiyle fırsat modelinde yer almaya başladı.

Yerel fırsatları kullanıcılara sunan Lifestyle Deals, şu anda sadece  San Francisco, Los Angeles ve Washington gibi ABD şehirlerinde kullanılabiliyor.

Lifestyle Deals'ın, fırsat sitelerinin ruhuna uygun olarak yüzde 50 civarında indirimli hizmet ve ürünleri sunduğunu görüyoruz. Sitede yemek, kişisel bakım ve eğlence gibi kategorilerin bulunduğunu paylaşmak istiyoruz.

Site üzerinden gerçekleşecek olan satışlar eBay üzerinde mağaza açan satıcıların sayfasına yönlendiriliyor. Yani eBay, fırsat modelinde kendi ödeme sistemi modelini sunuyor.

1.8 milyar dolarlık pazardan pay almak istiyor

Lifestyle Deals'ta dikkatimizi çeken noktalar arasında, yerel markalarla anlaşma yapılarak site içinde bir mağaza açılabiliyor olması. Böylece yerel mağazalar kendi markalarını tanıtmak için bir fırsatı da elinde bulundurmuş oluyor.

eBay, Lifestyle Deals adımıyla aslında hem Google Offers'a hem de Groupon'a meydan okumuş oldu. BIA/Kelsey'in yaptığı araştırmaya göre ABD'de bu yıl 1.8 milyar dolarlık fırsat sitelerinden kaynaklanan bir ekonomi yaratıldı. 2016 yılındaysa bu rakamın 5.5 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Paylaşılan bu rakamlara bakıldığında eBay'in fırsat sitesi kategorisine girerek doğru bir adım attığını söylemek mümkün.

eBay'de değişim rüzgarı demiştik. Şirket bugün site tasarımında da ufak da olsa bir değişikliğe gitti. Ayırca aynı gün teslimat özelliğinin de sitede yer alan yeni özellikler arasında olduğunu belirtelim.

GittiGidiyor eBay logosunu yeniledi

Öte yandan logosunu geçen ay değiştireceğini duyuran eBay, bugün itibariyle yeni logosunu kullanmaya başladı. Doğal olarak eBay'in Türkiye iştiraki GittiGidiyor da yeni eBay logosunu sitesinde kullanmaya başlamış oldu.

Duyurulan Lifestyle Deals sitesiyle beraber eBay'in borsadaki değeri de ufak da olsa yükselmeye başladı. Şirketin değeri yaklaşık yüzde 1 değerinde artarak, hisse başı 47 dolar civarına kadar çıkmış oldu. Şirketin şu anki toplamda borsa değeriyse 61 milyar dolar civarında.

Şu anda sadece belli başlı bölgelerde hizmet vermeye başlayan eBay Lifestyle Deals'in, gelecekte GittiGidiyor içinde yer alıp almayacağını tahmin etmek için şu anda çok erken olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.