Mural.ly: Sürükle, bırak, paylaş

Önemli bir girişime imza atmak için her zaman yeni bir şey icat etmenize gerek yoktur. En eski sorunlara bile yeni bir bakış açısı ile yaklaşmak inovasyon sağlar. Mural.ly de böyle bir girişim. Birlikte çalışma ve sunum paylaşımında "sürükle-bırak" tarzını uyguluyor.

Mural.ly'nin altyapısı tamamen sürükle-bırak tarzında inşa edilmiş. Buna uygun olarak da size geniş bir dosya alanı, daha doğrusu boş bir alan (beyaz tahta) sunuluyor ve bu alanda istediğiniz şekilde çalışıyorsunuz. Çeşitli dosyaları ve bileşenleri sürükle-bırak şeklinde istediğiniz kurguyu oluşturmak için için kullanıyorsunuz.

Mural.ly'nin kurucusu Arjantinli Mariano Suárez Battán, 2010 yılında Three Meolons adlı oyun girişimini Playdom'a satmış bir girişimci. (Playdom 4 ay sonra Walt Disney tarafından 763 milyon dolara satın alınmıştı.) Öğrendiğime göre ilk fikir 2011 yılında Powerpoint'e çeşitli dosyaları atmakla uğraşırken Battan'ın aklına gelmiş ve Eylül ayında Mural.ly'yi son kullanıcıya açmış.

Battan bu fikri görsellik ve sunum kabiliyeti açısından Pinterest ile Prezi'nin bir karışımı olarak görüyor ama ben Murally'nin bir dosya depolama hizmeti olarak kullanılabileceğini de düşünüyorum.

Ekip çalışmasına uygun bir ortam Ücretsiz olmasının yanında sadece bireysel değil, grup/ekip çalışmasına uygun bir ortam sunuyor. Gizlilik ayarlarını istediğiniz gibi ayarlayarak, iş akışlarınızı veya belgelerinizi ekip içinde veya herkesle paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca arkadaşlarınızla paylaştığınız projelerde anlık sohbet etme imkanı da sunuluyor.

Şimdiye kadar 20 bine yakın kişinin denediği Murally, Techcrunch Disrupt'a da çıkmış ve vizyonuyla Intel Capital, Alta Ventures, 500 Startups gibi yatırımcıları etkileyerek 775 bin dolar tohum sermayesi çekmeyi başarmış.

Aşağıda Murally'nin kullanımına  dair bir video var ama Twitter hesabınızla giriş yaparak Murally'nin basit kullanımını kendiniz deneyebilirsiniz. Belki siz de Mural.ly üzerinde çalışırken yeni fikirler bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.