Giggem: Müzisyenler ve müzik gruplarına özel sosyal ağ

Türkiye'den dünyaya açılan girişimlere bir yenisi daha ekleniyor. Giggem.com, özellikle amatör müzik piyasasına yeni bir soluk getirmek için yola çıkıyor.

Türkiye'den dünyaya açılan girişimlere bir yenisi daha ekleniyor. Giggem.com, özellikle amatör müzik piyasasına yeni bir soluk getirmek için yola çıkıyor.

Amacı müzisyenler ve müzik endüstrisi için Linkedin tadında bir bağlantı ağı oluşturmak olan Giggem, Emir Turan tarafından kurulan, fonlanan ve yürütülen bir girişim. Temmuz ayında test düzeyinde açılışını yapan Giggem'e, 1 yıllık geliştirme sürecinde 300 bin dolarlık bir sermeye sağlanmış.

Biraz daha detaya girmek gerekirse; Giggem'e müzisyen veya müzik grubu olarak kayıt oluyorsunuz. Ardından geniş içerikli profil sayfanızda kendinizi ve parçalarınızı tanıtarak diğer müzisyen ve müzik gruplarıyla dirsek teması kuruyorsunuz.

Giggem'in sosyal ağ temelindeki özelleştirilmiş altyapısını ve Digital Audition adlı online performans değerlendirme sistemini kullanarak da bu dirsek temasını iletişim ve işbirliğine dönüştürüyorsunuz. Yakın zaman menajerler, yapımcılar, hayranlar, söz ve beste yazarlarının da profil oluşturabileceği Giggem, kendi sektöründe etkileşim yaratacak bir proje ve Myspace'in yakında açılması beklenen yeni halini andırıyor. Ancak arkasına alacağı ünlü müzisyenler açısından Giggem'in 1-0 geride başladığını söyleyebiliriz.

Önümüzdeki dönemde bir kaç yenilikle adımlarını sıklaştıracak olan Giggem'in uluslarası pazara dönük olarak İngilizce yayına başlaması elbette bir avantaj. Ancak yerel ve gelişen pazarlara önem vermesi kalıcı bir başarının anahtarı olabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.