Abonelikli Android uygulamaları ücretsiz denenebilecek

Abonelikli Android uygulamaları ücretsiz denenebilecek

Google, mobil uygulama dünyasındaki rekabete yeni bir boyut katıyor. Artık Google Play'den indirilecek abonelikli uygulamalara bir süreliğine ücretsiz abone olunabilecek.

Google yaklaşık 5 ay önce Android uygulamaları için abonelik özelliğini getirmiş ve App Store ile kendini dengelemişti. Bu yenilik özellikle tabletlere geçiş yapan online yayınlar için önem taşıyordu. Son açıklanan yenilikle abonelik sistemi artık bir süreliğine ücretsiz kullanılabilecek.

Abonelik bedeli isteyen bir uygulamayı ücretsiz denemek için normal şekilde bir ödeme işlemi gerçekleştirmeniz gerekiyor. Ancak işlemin tutarı hesabınıza 0 dolar (bedelsiz) olarak yansıyor. Ücretsiz deneme süreci (7 gün veya daha uzun) uygulama geliştiriciler tarafından belirleniyor ve sürecin sonu ücretli aboneliğe geçişle bağlanabiliyor.

Şunun altını çizmeyi de ihmal etmeyelim; bu özellik tamamen geliştiricilerin inisiyatifinde. Yani tüm abonelikli uygulamalar ücretsiz deneme süresi sunmayacak.

Uygulama geliştircileri APK güncellemesine gitmeden direket olarak bu yeniliği deneyebilir. Halen Androidli tabletler için uygulama sayısı çok fazla olmasa da akıllı telefonlarda abonelik sistemini kullanan uygulamalar da bu özellikten faydalanabilir ve Android'e yeni bir ivme kazandırabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.